Nézd meg Borostyán ásvány ékszereinket! >>

BOROSTYÁN

SZÍN

Aranybarna- vagy sárga, mesterségesen színezik zöldre is

CSAKRA

Napfonat csakra

HOROSZKÓP

Ikrek, Oroszlán, Vízöntő

JELLEGZETESSÉGEI

Valójában a borostyánkő egyáltalán nem kristály. Fagyanta, amely megszilárdult és megkövült (fosszilissá vált). Szoros a kapcsolata a földdel, és a magasabb rendű energiák számára földelést biztosít. Erőteljes gyógyító és tisztító: kivonja a rendellenességet a testből, és elősegíti a szövetek új életre keltését. Ugyancsak tisztítja a környezetet és a csakrákat. Elnyeli a negatív energiákat és átalakítja pozitív erőkké, amelyek serkentik a szervezet öngyógyítását. Hatékony védelmező, a mindennapi önmagunkat összekapcsolja a magasabb rendű spirituális valósággal.

Pszichológiailag:

A borostyánkő stabilitást hoz az életbe, de ösztönöz is azzal, hogy hajtóerőt biztosít a terveink eléréséhez. Meleg, fénylő energiái vidám, mesterkéletlen beállítottsággá alakulnak át, amely azért tiszteletben tartja a hagyományokat. Segíthet semlegesíteni az öngyilkosságra és a depresszióra való hajlamot.

Mentálisan:

A borostyánkő serkenti az elmét, megtisztít a depressziótól; előmozdítja a pozitív gondolkodásmódot és a kreatív önkifejezést. Egyensúlyt teremt, türelmessé tesz, bátorítja a döntések meghozatalát, jótékonyan hat az emlékezetre. Rugalmassága szerteoszlatja az ellenkezést.

Érzelmileg:

Békességet teremt bennünk, és erősíti a bizalmat.

Spirituálisán:

A borostyánkő fejleszti az önzetlenséget, a bölcsességet.

GYÓGYHATÁSA

Enyhíti a reumatikus fájdalmakat, lázcsillapító hatású, elősegíti a sebgyógyulást, hasznos segítség fogzás idején. Fokozza az optimizmust és az életörömöt. A borostyánkő a csakrák rendkívül hatékony tisztítója és gyógyítója. Fizikai szinten életerővel itatja át a testet, és megvan az a képessége, hogy kivonja a betegséget a testből. A fájdalom és a negatív energia elnyelésével lehetővé teszi, hogy a szervezet visszanyerje az egyensúlyát, és önmagát gyógyítsa. Csillapítja a stresszt. Együtt rezeg a torokkal, jótékonyan hat a golyvára és más torokproblémákra; gyógyítja a gyomrot, a lépet, a vesét, a húgyhólyagot, a májat és az epehólyagot; enyhíti az ízületi problémákat, valamint erősíti a nyálkahártyát. Elixírként és sebgyógyításra használva kitűnő természetes antibiotikum. Serkenti a napfonatcsakrát, és segíti az energiák földelését a testbe.

ALKALMAZÁSA

Viseljük huzamosabb ideig, a csuklón vagy a torkon.