Nézd meg Citrin ásvány ékszereinket! >>

CITRIN

SZÍN

A sárgától a sárgásbarnáig vagy füstös szürkés

CSAKRA

Napfonat csakra

HOROSZKÓP

Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió

JELLEGZETESSÉGEI

A citrin hatékonyan tisztit és regenerál. A Nap erejét hordozza ez a rendkívül jótékony hatású kő. Meleget és energiát ad, nagyon kreatív. Azok közé a kristályok közé tartozik, amelyeket sosem kell tisztítani. Elnyeli, átalakítja, szétszórja és földeli a negatív energiát, ezért fokozottan védi a környezetet. Az élet minden szintjén energiával tölt fel. Mivel az aurát védelmezi, hatékony jelzőrendszerként használható, hogy képesek legyünk megvédeni magunkat. Tisztítja a csakrákat, különösen a napfonat- és a köldökcsakrát. Aktiválja a koronacsakrát, és utat enged a megérzésnek.

A gazdagságot hozó kristályok közé tartozik. Ez a dinamikus kő vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, a sikert és mindent, ami jó.

Boldog, nagylelkű kő. Arra ösztökél, hogy megosszuk másokkal azt, amink van, s mindeközben segít abban, hogy megtartsuk a vagyonunkat. Megvan ahhoz az ereje, hogy örömben részesítse mindazokat, akik fogékonyak erre az érzésre. A citrin körül bánatnak és negativitásnak nincs helye. Hatásosan simítja el az egy közösségen vagy a családon belüli nézeteltéréseket.

Pszichológiailag:

A citrin növeli az önérzetet és az önbizalmat, és megszünteti az ártó tendenciákat. Hangsúlyozza az egyéniséget, fejleszti az eltökéltséget, serkenti a kreativitást és segíti az önkifejezést. Kevésbé leszünk tőle érzékenyek, különösen a bírálatra; viszont előmozdítja az építőjellegű kritikát. Ösztönzi a pozitív beállítottság fejlődését és az optimista előretekintést; így lehetővé teszi, hogy haladjunk előre az áramlással, ne pedig a múlton rágódjunk. Ez a kő elősegíti az új tapasztalatok élvezetét, és a legjobb megoldás megtalálásáig támogatást nyújt az összes lehetséges út feltérképezéséhez.

Mentálisan:

A citrin növeli a figyelem-összpontosítást, és az elme újjászületik tőle. Kitűnő a depresszió, a félelmek és a fóbiák legyőzéséhez. Erősíti a belső nyugalmat, így a bölcsesség érvényre juthat. Segít az információk feldolgozásában, a helyzetek elemzésében, és pozitív irányba tereli ezeket. Tudatára ébreszt a magasabb rendű tudatnak. A citrinből készült medál viselése legyőzi azt a nehézséget, amelyet a gondolatok és az érzések szavakba öntése okoz.

Érzelmileg:

A citrin fokozza az életörömöt. Megszünteti a negatív jellemvonásokat, a félelmeket és a legmélyebb szinteken található érzéseket. Legyőzi a felelősségtől való félelmet, és megállítja a haragot. Ez a kő segít abban, hogy belesimuljunk az érzések áramába, és érzelmileg kiegyensúlyozottakká váljunk.

Fizikailag:

Energiával tölti fel és megerősíti a fizikai testet. Hasznos azoknak az embereknek, akik különösen érzékenyek a környezeti és más külső hatásokra.

GYÓGYHATÁSA

A citrin kiváló az energiával való feltöltéshez és újratöltéshez. Fokozottan jótékony hatású krónikusfáradtság-szindróma esetén, és visszafordítja az elváltozással járó betegségeket. A citrin serkenti az emésztést, a lépet és a hasnyálmirigyet. Megszünteti a vesék és az epe fertőzéseit, gyógyítja a szemproblémákat, serkenti a vér áramlását, méregteleníti a vért, aktiválja a csecsemő- és egyensúlyba hozza a pajzsmirigyet. Melegítő hatása van és erősíti az idegeket. A citrin enyhülést hoz a székrekedésre, és eltünteti a cellulitiszt. Elixírként jótékony hatású a menstruációs problémákra és a klimax tüneteire (például a hőhullámokra), egyensúlyban tartja a hormonokat és mérsékli a fáradtságérzetet. Erősíti az immunrendszert.

ALKALMAZÁSA

Viseljük az ujjunkon vagy a torkon, a bőrrel érintkezve! Gyógyítás céljával helyezzük a megfelelő testrészre! Meditáláshoz gömb alakban használjuk! Azt otthonunkban vagy az irodánkban tegyük a gazdagságsarokba! (A gazdagságsarok a ház főbejáratától, illetve egy szoba ajtajától balra a legtávolabb esik.)