Nézd meg Gránát ásvány ékszereinket! >>

GRÁNÁT

FAJTÁI:

  • Almandin gránát
  • Andradit
  • Grosszulár
  • Hesszonit
  • Melanit
  • Pirop
  • Rodolit
  • Spesszartin
  • Uvarovit

SZÍN

Vörös, rózsaszín, zöld, narancssárga, sárga, barna, fekete

CSAKRA

Gyökércsakra

HOROSZKÓP

Ikrek, Bak, Skorpió, Nyilas

JELLEGZETESSÉGEI

A gránát hatékony energiafeltöltő- és regeneráló. Tisztítja, és újra energiával telíti a csakrákat. Újjáéleszti, és egyensúlyba hozza az energiát, és higgadtságot vagy szenvedélyt hoz; attól függően, hogy mire van szükség. Azt tartják róla, hogy képes elriasztani a közeledő veszélyt, és régen védelmet nyújtó talizmánként hordták magukkal. A gránát a legnagyobb mennyiségben előforduló kövek közé tartozik. Különböző fajtái vannak, attól függően, hogy milyen ásvány alkotja; s mindegyiknek egyedi tulajdonságai vannak az általános jellegzetességek mellett.

A gránát felébreszti a szerelmet és a ragaszkodást. Egyensúlyban tartja a szexuális vágyat, és mérsékli az emocionális díszharmóniát. A vörös gránit különösen növeli a szexuális potenciált. Ez az elkötelezettség egyik köve.

A gránátnak nagy hasznát vesszük krízisben. Különösen a kilátástalannak tűnő helyzetekben nyújt segítséget, vagy amikor az élet darabjaira hullik szét, vagy trauma következik be. Fokozza, aktivizálja és erősíti a túlélési ösztönt; bátorságot és hitet ad a reménytelennek látszó helyzetekben. A gránát hatására a válság kihívásba fordul át. Nehéz időkben biztosítja a közösség támogatását.

Szoros kapcsolatban áll az agyalapi miriggyel; elősegíti a mindenre kiterjedő tudatot és az előző életek felidézését. Aktivál más kristályokat, erősíti a hatásukat. Tisztítja a negatív csakraenergiát.

A négyzetesen metszett gránátokról azt tartják, hogy üzleti ügyekben sikert hoz.

Pszichológiailag:

A gránátok pontosabbá teszik önmagunk és mások megfigyelését. Lebontják a mélyen belénk ivódott viselkedésmintákat, amelyek tovább már nincsenek hasznunkra; segítenek elkerülni a nézetkülönbségeket vagy a nem tudatosan gerjesztett szándékos ellenkezést.

Mentálisan:

Megkönnyíti a haszontalan, elavult vagy régi ötletek elvetését.

Érzelmileg:

A gránát megszünteti a gátlásokat és a tabukat. Megnyitja a szívet, és önbizalommal ruház fel.

GYÓGYHATÁSA

A gránát regenerálja a testet. Serkenti az anyagcserét. Gyógyítja a gerincet és a sejtek rendellenességeit; tisztítja és újra energiával tölti fel a vért, a szívet és a tüdőt; és megújítja a DNS-t. Elősegíti az ásványi anyagok és a vitaminok hasznosítását. Segíti a vérképzést, erősíti a csontozatot, enyhíti a gyulladt ízületek fájdalmát, emellett potencianövelő.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a fülben, az ujjon vagy a szív fölött, a bőrrel érintkezve! Gyógyítás céljából tegyük a bőrre a megfelelő testrésznél! Az előző életek előhívásához: tegyük a harmadik szemre!

GRÁNÁTFAJTÁK

Az általános jellegzetességek mellett a következő fajtáknak és színeknek egyedi tulajdonságaik vannak.

Almandin gránát

Fokozottan regeneráló hatású gyógyító kő, erőt és kitartást biztosít. Támogat abban, hogy mindig kellő időt biztosítsunk önmagunk számára; mély szeretetet hoz, hozzásegít az igazsággal való azonosuláshoz. Megnyitja a magasabb rendű gondolkodást; valamint tisztaságot és könyörületességet hoz. Az almandin megnyitja az utat a gyökér- és a koronacsakra. Segíti a vas felszívódását a belekben. Serkenti a szemet, jó hatással van a májra és a hasnyálmirigyre.

Andradit

Dinamikus és rugalmas. Mozgósítja a kreativitást és úgy alakítja kapcsolatainkat, ahogy a fejlődésünk szempontjából a leginkább szükséges. Elűzi a kirekesztettség és az elidegenedés érzését, viszont vonzza a bensőséges kapcsolatokat másokkal. Fokozza az olyan férfias tulajdonságokat, mint a bátorság, a kitartás és az erő. Újjászervezi a test mágneses mezőjét. Tisztítja és kitágítja az aurát, megnyitja a tisztánlátást. Az andradit elősegíti a vérképződést, energiával tölti fel a májat. Jótékonyan hat a kalcium, a magnézium és a vas felszívódására.

Grosszulár

Csakra

Gyökércsakra

Hasznos kő kihívások és peres ügyek ideje alatt. Erősíti a szociális összetartozást nehéz időkben. Segít az új ötleteket megfogalmazni és közzé tenni. Megtanít a teljes ellazulásra, az áramlattal való együtt haladásra; valamint szolgálatra és együttműködésre ösztökél. Növeli a termékenységet, és elősegíti az A-vitamin felszívódását. Kitűnő a hatása ízületi gyulladásra és reumára, erősíti a veséket. Jótékonyan hat a nyálkahártyára és a bőrre, enyhíti a bőrpírt, méregtelenít. Segít az iskolai stresszen, növeli az akaraterőt.

Hesszonit

Önbecsülést ad, megszünteti a bűntudat és az kisebbrendűség érzését, szolgálatra ösztönöz. Új kihívások keresését támogatja. Utat nyit az intuíciónak. A testen kívüli utazásokhoz használva elvisz bennünket a célunkhoz. Szabályozza a hormontermelődést, mérsékli a terméketlenséget és az impotenciát, gyógyítja a szaglószervet, s eltünteti a negatív hatásokat, amelyek betegséget okoznak.

Melanit

Erősíti az ellenállást, és az őszinteséget támogatja. Felszabadítja a szív- és a torokcsakra blokkjait, lehetővé téve ezzel az igazság kimondását. Bármilyen helyzetben legyőzi a szeretet hiányát; elűzi a haragot, az irigységet, a féltékenységet és a bizalmatlanságot. A párkapcsolatot a következő szakaszba lendíti, függetlenül attól, hogy valójában milyen is lesz az. A melanit erősíti a csontokat, megkönnyíti a szervezet alkalmazkodását a gyógyulási folyamatokhoz. Jótékonyan hat a rákra, az infarktusra, a reumára és az ízületi gyulladásra.

Pirop

Vitalitást és karizmát biztosít, kitűnő életminőséghez segít hozzá. Mindenkiben egyesíti a kreatív képességeket. Védi a gyökér- és a koronacsakrát. A vörös stabilizáló kő. Erősíti a keringést és jótékonyan hat az emésztőszervekre. Semlegesíti a gyomorégést, csillapítja a torokfájást.

Rodolit

Meleg, bízni tudó és őszinte kő. Serkenti a szemlélődést, a megérzést és a folyamatok elindítását. Védi a gyökércsakrát, növeli az egészséges szexualitást, megszünteti a frigiditást. Fokozza az anyagcserét, gyógyítja a szívet, a tüdőt és a csípőt.

Spesszartin

Magas szinten rezeg. Felébreszti mások megsegítésének a szándékát, és erősíti a szívet. Támogatja az elemző folyamatokat és a racionális gondolkodást. Nyugtat és elűzi a rémálmokat. Megszünteti a szexuális problémákat, jótékonyan hat a laktóz érzékenységre, és a kellő mennyiségű kalciumot biztosítja a szervezet számára.

Uvarovit

Anélkül hangsúlyozza az egyéniséget, hogy egocentrikussá tenné, s mindeközben a lelket hozzákapcsolja az univerzális természethez. Serkenti a szívcsakrát, és erősíti a spirituális kapcsolatokat. Nyugodt, békés kő; segít az egyedül lévőknek, hogy ne érezzék magukat magányosnak. Méregtelenítő, védőréteget képez a test körül, és információkat tartalmaz a személy fizikai, érzelmi és mentális állapotáról. Irányítás alatt tartja a dühöt, különösen az önmagunkkal szembenit.