Nézd meg Gyémánt ásvány ékszereinket! >>

GYÉMÁNT

SZÍN

Színtelen, sárga, kék, barna, rózsaszín

CSAKRA

Minden csakra

JELLEGZETESSÉGEI

A gyémánt a tisztaság jelképe. Tiszta fehér fénye segít abban, hogy az életünket összetartozó egésszé tegyük. Erősíti a kapcsolatokat, szeretetteljessé és tisztává teszi. Azt tartják róla, hogy vele fokozza a férfi a szerelmét a felesége iránt; úgy tekintenek rá, mint az elkötelezettség és a hűség jelére. A gyémánt évezredek óta a gazdagság szimbóluma, azok közé a kövek közé tartozik, amelyek ezt kifejezésre is juttatják és vonzza a jólétet. Minél nagyobb a gyémánt, annál nagyobb a bőség. A nagyméretű gyémánt kitűnően blokkolja az elektromágneses stresszt, valamint védelmet biztosít a mobiltelefonokkal szemben.

Felerősíti az energiát. Azon kevés kövek egyike, amelyeket soha nem kell újratölteni. Növeli az energiát, bárhol is kerül vele kapcsolatba; és nagyon hatékony, ha más kristályokkal együtt alkalmazzuk gyógyításra, megsokszorozza ugyanis az erejükét. De ne feledjük, a negatív energiát ugyanúgy fokozza, mint a pozitívat!

Pszichológiailag:

A képességek közé, amelyekkel a gyémánt felruház bennünket, beletartozik a rettenthetetlenség, a legyőzhetetlenség és az állhatatosság is. Türelmessé tesz és fokozza az akaraterőt. A gyémánt sajnálatot nem ismerő fénye hajszálpontosan megjelöl mindent, ami negatív, és át kell alakítani. Tisztítja az érzelmi és mentális fájdalmat, csökkenti a félelmet, és új kezdeteket hoz. Nagyon kreatív kő: serkenti a képzeletet és az ötletességet.

Mentálisan:

Kapcsolatot létesít az elme és a magasabb rendű tudat között. Letisztítja a gondolatokat, és elősegíti a megvilágosodást.

Spirituálisán:

Megtisztítja az aurát, ha bármi eltakarná a belső fényünket; s engedi, hogy a lélek fénye kiragyogjon. Emlékeztet bennünket lelkünk törekvéseire, és segíti a spirituális fejlődést. Aktiválja a koronacsakrát, és az isteni fényhez kapcsolja.

GYÓGYHATÁSA

Tisztító és fájdalomcsillapító hatású, segít a porckorong problémákon és az akut hátfájáson. A gyémánt gyógyítja a zöld hályogot, élesíti a látást, és hasznára van az agynak is. Jótékonyan hat az allergiákra és a krónikus betegségekre, helyreállítja az anyagcsere egyensúlyát. Hagyományosan a mérgek semlegesítésére használják.

ALKALMAZÁSA

Viseljük közvetlenül a bőr mellett, vagy tegyük a megfelelő testrészre! Különösen előnyös fülbevalóként viselni, mert véd a mobiltelefon kisugárzásával szemben.