Nézd meg Hegyikristály ásvány ékszereinket! >>

HEGYIKRISTÁLY

FAJTÁI:

  • Kék kvarc
  • Arany gyógyító
  • Zöld kvarc
  • Harlequinkvarc
  • Litiumkvarc
  • Természetes titán
  • Természetes szivárvány
  • Mandarinkvarc
  • Tibeti kvarc

SZÍN

Színtelen

CSAKRA

Koronacsakra, energiakő

HOROSZKÓP

Az összes csillagjegynek ajánlott

JELLEGZETESSÉGEI

A hegyikristály a leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály a Földön, ami az egyedi csavarvonalú kristályformájának köszönhető. Világszerte megtalálható. Elnyeli, tárolja, felszabadítja és szabályozza az energiát, valamint kitűnő a blokkjai eltávolítására is. Ha az akupunktúrához használatos tűket hegyikristállyal borítjuk be, a hatásuk tíz százalékkal nő. Miként azt a Kirlían-kamera is bizonyítja, a kezünkben tartott hegyikristály megkétszerezi a biomágneses mezőnket. Véd a sugárzás ellen. Elektromágnesességet termel, és eloszlatja a statikus elektromosságot.

Ez a kristály mindig annak az energiának a rezgésszintjén fejti ki hatását, amely nélkülözhetetlen a gyógyulásunkhoz vagy a végzett spirituális tevékenységhez. Az energiát a lehető legtökéletesebb állapotban hasznosítja; hatása visszanyúlik egészen a rendellenesség kialakulása elé. Tisztítja és erősíti a szerveket és a finomtesteket, mélyrehatóan megtisztítja a lelket is; valamint a fizikai dimenziót összekapcsolja a tudattal.

Spirituálisán:

Az energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Tartalmaz minden lehetséges színt; a hegyikristály a létezés minden szintjén kifejti hatását. Mint egy természetes komputer, úgy tárolják az információkat; ezek a kristályok olyanok, mint a spirituális könyvtárak, csak arra várnak, hogy mikor adhatják tovább mindazt, amit tudnak. A hegyikristály el tudja oszlatni a karmikus magokat, ráhangol a spirituális céljainkra. Meditációhoz használva kiszűri a zavaró tényezőket. A legfogékonyabb a programozásra.

Mentálisan:

Segíti a figyelem-összpontosítást, és felszabadítja az emlékeket.

A hegyikristály takarékoskodik az energiával; ezért ha összehangoljuk az autó üzemanyagszintjével, a kvarccsúcs csökkenti a fogyasztást.

Attól függően, hogy milyen gyorsan képződtek, a kristálycsúcsoknak különböző formájú kristálylapjai vannak. Ezek a formák nagyon jelentősek.

GYÓGYHATÁSA

A hegyikristály mestergyógyító, és bármilyen betegségre használható. Élénkíti az immunrendszert, és egyensúlyba hozza a szervezetet. Kitűnően csillapítja az égéseket. Kiegyensúlyozza az összes csakrát, és összehangolja a finomtesteket. Segít fejfájás és végtagfájdalmak esetén, általános stabilizáló hatással rendelkezik. Megszünteti az energiablokádokat, megnyugtat. A legerősebb energiakövek egyike.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK ÉS KVARCTÍPUSOK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek és kvarctípusoknak egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék kvarc

Lásd, a részletes leírást a Kék kvarcra kattintva.

Arany gyógyító

Természetes bevonatú, átlátszó sárga. Nagy távolságokból is elősegíti a spirituális kommunikációt, beleértve a világok közöttit is, és minden szinten képessé tesz a gyógyításra.

Zöld kvarc

Megnyitja és stabilizálja a szívcsakrát. Átalakítja a negatív energiát, kreativitásra ösztönöz, és egyensúlyban tartja az endokrinrendszert.

Harlequinkvarc

Vörös pöttyök füzére táncol benne. Összekapcsolja a gyökér- és a szívcsakrát a koronacsakrával, fizikai és spirituális vitalitást vonz a testbe. Kiegyensúlyozza a kettősségeket és a meridiánokat a fizikai testben, valamint összhangba hozza a finom és a fizikai idegrendszert. A gyógyításban, a harlequinkvarc erősíti az ereket, az emlékezetet és a pajzsmirigyet, s megszünteti az utóbbi rendellenes működését. Erősíti az akaratot, hogy felépüljünk a betegségből, valamint csillapítja a reménytelenség érzését.

Lítiumkvarc

Természetes bevonatú, lilás-vöröses bíborral pöttyözött. Természetes ellenszere a depressziónak. Hatékony gyógyító energiái finoman a felszínre hozzák a depresszió mögött meghúzódó betegségeket, hatástalanítják a régóta bennünk élő dühöt és szomorúságot. Egészen az előző életekre visszanyúlva szünteti meg annak az érzelmi rendellenességnek a gyökerét, ami kihat a mostani életekre is. A lítiumkvarc kiváló tisztítója a csakráknak, és tisztítja a vizet is. Rendkívül hasznosan gyógyítja a növényeket és az állatokat is.

Természetes titán

A kvarckristályokat pöttyözi, és ugyanazok a képességei, mint a szivárvány aurakvarcnak. Gyakran található zárványként olyan kvarcban, mint amilyen a rutiltartalmú kvarc.

Természetes szivárvány

Sok kvarckristályban megtalálható. Serkenti a tudatos egyetemes szeretetet, eltávolítja a negativitást; valamint gyógyító energiát áraszt szét a testben és a környezetben.

Mandarinkvarc

Természetes bevonatú, átlátszó narancssárga. Kitűnő a hatása sokk vagy trauma után, elsősorban lelki vonatkozásban. A mandarinkvarc élénkíti és egyensúlyba hozza a szexcsakrát, valamint serkenti a kreatív energia áramlását. Messze túlvisz a meggyőződéseink eddigi korlátain egy pozitívabb rezgésbe. Azt bizonyítja be, hogy a hasonló a hasonlót vonzza.

Tibeti kvarc

Előfordul egy- és kétvégű változatban is, valamint fekete foltszerű zárványok lehetnek benne. Tibet rezonanciáját hordozza magában, és azt az ezoterikus tudást, amely olyan régóta létezik ott. Ez a tudás elérhetővé válik, ha tibeti kvarccal meditálunk. Aztán a megszerzett ismereteket felhasználhatjuk a gyógyításban és a spirituális tevékenységekben.

Ennek a nagyon kifinomult és mégis földelt kvarcnak erős a központosító energiája, amelyet át tud adni a testnek és a személyes énnek, biztosítva ezzel a mélyreható gyógyulást. A fizikai testre alkalmazva tisztítja és energiával látja el a meridiánokat.