Nézd meg Jáspis ásvány ékszereinket! >>

JÁSPIS

FAJTÁI:

 • Kék jáspis
 • Barna jáspis /ideértve a tájképjáspist is/
 • Zöld jáspis
 • Bíbor jáspis
 • Vörös jáspis /ideértve az erezett jáspist is/
 • Sárga jáspis
 • Fekete jáspis /bazanit/
 • Mukit /ausztrál jáspis/
 • Orbikuláris jáspis /óceán jáspis/
 • Királyszilva jáspis
 • Erezett jáspis /a jáspis hematittal erezett/

SZÍN

Vörös, barna, sárga, zöld, kék, bíbor

HOROSZKÓP

Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Halak

JELLEGZETESSÉGEI

A jáspis úgy ismert, mint a „legkiválóbb gondoskodó”. Stresszes időkben életben tart és támogat; nyugalmat és a teljesség érzetét biztosítja. Gyógyításra használva minden szempontból egységessé tesz. A jáspis emlékezteti az embereket arra, hogy segítsék egymást.

Összehangolja a csakrákat. Mindegyik szín egy adott csakrának felel meg. Ez a kő megkönnyíti az álmok visszaidézését. Gondoskodik a védelemről, földeli az energiákat és a testet. Elnyeli a negatív energiát, tisztítja és összehangolja a csakrákat, valamint az aurát. A jáspis egyensúlyban tartja a jin- és a jang energiát. Tisztítja az elektromágneses és a környezeti szennyeződést, beleértve a sugárzást is.

Pszichológiailag:

Eltökéltté tesz minden célunk megvalósításában. Bátorságot biztosít ahhoz, hogy félelmet nem ismerve szembenézzünk a problémákkal, és elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Az elkerülhetetlen konfliktusokban számíthatunk a támogatására.

Mentálisan:

Segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet, és az ötleteket, tettekké alakítja át.

Fizikailag:

A jáspis meghosszabbítja a szexuális örömöt. Jótékonyan hat elhúzódó betegségek és kórházi kezelés idején, valamint újra energiával tölti fel a testet.

GYÓGYHATÁSA

A jáspis támogatja a keringési, az emésztő- és az ivarszerveket. Egyensúlyban tartja a test ásványanyag tartalmát. Különösen hatékony drágakőelixírként, mert nem ingerli túl a szervezetet.

ALKALMAZÁSA

Mindig a bőrrel érintkezve tegyük a megfelelő helyre! A különleges elhelyezésekről az egyes színeknél lesz szó. A jáspist hosszú ideig használjuk, mert lassan fejti ki hatását! Ha egy szemet gyönyörködtető nagy, barna jáspist a szobába teszünk, elnyeli a negatív energiát.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK ÉS FORMÁK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék jáspis

Összekapcsol bennünket a spirituális világgal. Serkenti a torokcsakrát, egyensúlyban tartja a jin- és jang energiát, stabilizálja az aurát. Segít fenntartani az energiát böjt alatt, gyógyítja az elváltozással járó rendellenességeket, és egyensúlyban tartja az ásványi anyagok mennyiségét.

Elhelyezés: a szív- és a köldökcsakrákra az asztrális utazáshoz.

Barna jáspis (ideértve a tájképjáspist is)

A földdel áll kapcsolatban, és növeli az ökológiai tudatot. Ennek eredményeként stabilitást és egyensúlyt teremt. Különösen hasznos a környezeti stressz mérséklésére. Elősegíti a mély meditációt, a középpontba kerülést és a regressziót az előző életekbe, hogy felfedhessük a karmikus okokat. Ez a kő javítja a sötétben való látást, megkönnyíti az asztrális utazást, és stimulálja a földcsakrát. Serkenti az immunrendszert, megtisztítja a testet a szennyeződésektől és a méreganyagoktól; és fokozza a vér tisztító szervek működését. Gyógyítja a bőrt. A barna jáspis erősíti a szándékot a dohányzás abbahagyására.

Elhelyezés: a homlokra, vagy a megfelelő testrészre.

Zöld jáspis

Csakra

Szívcsakra

Gyógyítja és megszünteti a rendellenességeket és a zaklatottságot. Egyensúlyba hozza azokat az életterületeket, amelyek mások kárára túlságosan fontosakká váltak. Ez a kő stimulálja a szívcsakrát. Jótékonyan hat a bőr rendellenességeire, és eloszlatja a felfúvódást. Gyógyítja a felsőtest, az emésztőrendszer és a kiválasztó szervek betegségeit. Csökkenti a méreganyagok mennyiségét és a gyulladást.

Bíbor jáspis

Serkenti a koronacsakrát. Felszámolja az ellentmondásokat.

Elhelyezés: a fejtetőre.

Vörös jáspis (ideértve az erezett jáspist is)

Csakra

Gyökércsakra, erőt adó

Lásd, részletesen a Vörös jáspisra kattintva.

Sárga jáspis

Csakra

Napfonat csakra, nők köve

Védelmet biztosít a spirituális tevékenység és a fizikai utazás alatt. Tereli a pozitív energiát, hatására fizikailag jobban érezzük magunkat; és energiával tölti fel az endokrinrendszert. Serkenti a napfonatcsakrát. Felszabadítja a méreganyagokat, gyógyítja az emésztést és a gyomrot. Erősíti az immunrendszert, enyhíti a változó korral járó kellemetlen tüneteket.

Elhelyezés: homlokra, mellkasra, torokra, csuklóra, vagy a fájdalom fölé, amíg enyhül.

Fekete jáspis /bazanit/

Hasznos a kristályjósláshoz. Mély, módosult tudatállapotba juttat, jövőbelátó álmokat és látomásokat hoz.

Mukit /ausztrál jáspis/

Hasznos egyensúlyt biztosít a belső és a külső tapasztalatok között. Egyaránt segíti az új tapasztalatok szerzését; és végtelen nyugalmat biztosít, hogy ezekkel szembe is nézzünk. A rugalmas mukit sokoldalúságot biztosít. Erősíti az immunrendszert, gyógyítja a sebeket és tisztítja a vért.

Orbikuláris jáspis /óceán jáspis/

Lásd, részletesen az Óceán jáspisra kattintva.

Királyszilva jáspis

Megnyitja a koronacsakrát, összehangolja a spirituális energiákat a személyes feladattal, státust és hatalmat ad. Felszámolja az ellentmondásokat, és lehetővé teszi méltóságunk megőrzését. Érzelmi és szellemi stabilitást biztosít.

Erezett jáspis /a jáspis hematittal erezett/

Kitűnő segítség ahhoz, hogy két lábbal álljunk a földön; érzelmi stabilitást biztosít. A fejből elvonja a felesleges energiát, lehetővé téve a szellemi tisztaságot.