Nézd meg Kalcedon ásvány ékszereinket! >>

KALCEDON

FAJTÁI:

  • Kék kalcedon
  • Dendrites kalcedon
  • Rózsaszín kalcedon
  • Vörös kalcedon

SZÍN

Fehér, rózsaszín, kék, vörös, szürkés

CSAKRA

Torokcsakra

HOROSZKÓP

Ikrek, Rák, Szűz, Nyilas, Bak

JELLEGZETESSÉGEI

A kalcedon gondoskodó kő: fejleszti a testvériességet, a jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét. Használható a gondolatátvitel és a telepátia elősegítésére is. Elnyeli a negatív energiát, majd szétoszlatja, megelőzendő a továbbadást.

A régi időkben a kelyheket kalcedonból készítették és ezüsttel szegélyezték. Azt tartották róla, hogy megelőzi a mérgezést.

A kalcedon harmonikussá teszi az elmét, a testet, az érzelmeket és a szellemet.

A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk, az ellenséges érzületeket megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át.

Pszichológiailag:

Csökkenti az önbizalomhiányt, és konstruktívvá teszi a belső gondolkodást. Nyitott és lelkes egyéniséggé tesz. Hatékony segítség lámpaláz ellen, megszünteti a gátlásokat. Elnyeli és szétszórja a negatív gondolatokat, érzelmeket és a rossz álmokat.

GYÓGYHATÁSA

A kalcedon hatékonyan tisztít, beleértve a nyílt sebeket is. Csillapítja a száraz köhögést és a hörgőbetegségeket, továbbá jótékony hatással van minden légúti fertőzésre. Táplálja az anyai ösztönt, és növeli a tejelválasztást; javítja az ásványi anyagok hasznosítását, megakadályozza lerakódásukat az erekben. Csökkenti az elmebaj és a szenilitás tüneteit. Fokozza a fizikai energiát. Egyensúlyba hozza a testet, az érzelmeket, az elmét és a lelket; gyógyítja a szemet, az epehólyagot, a csontokat, a lépet, a vért és a keringési rendszert.

ALKALMAZÁSA

Viseljük az ujjakon, a nyak körül, övcsatként; vagy tegyük a megfelelő testrészre, elsősorban a szervek fölé és a bőrrel érintkezve!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek és formáknak egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék kalcedon

Kreatív kő. Megnyitja az elmét az új ötletek befogadására, és segíti az új helyzetek elfogadását. A kék kalcedon szellemi rugalmasságot biztosít, a szavak mesterévé tesz, erősíti a hallgatni tudás képességét és a kommunikációt. Megkönnyíti az idegen nyelvek tanulását és javítja az emlékezetet. A gondtalanság érzését kelti, és képessé tesz arra, hogy optimistán tekintsünk a jövőbe. Erősíti az önmegfigyelést. Ezt a követ hagyományosan az időjárás befolyásolására használták, és olyan betegségek gyógyítására, amelyek az időjárás változásaival függnek össze.

Fizikailag:

A kék kalcedon segíti a nyálkahártya regenerációját, és enyhíti a rendellenességeket, amelyeket az időjárásra való érzékenység vagy a nyomás okoz, ilyen például a zöld hályog. Erősíti az immunrendszert. Serkenti a nyirokáramlást, száműzi az ödémát; gyulladáscsökkentő hatása van, csökkenti a hőmérsékletet és a vérnyomást. Gyógyítja a tüdőt, és a dohányzás következményeitől tisztítja a légző rendszert.

Dendrites kalcedon

Táplálja a világos és pontos gondolatokat. Hasznos lehet számunkra, ha nyomásnak vagy támadásnak vagyunk kitéve, mert elősegíti a nyugodt kommunikációt, miközben megőrzi az ellazult állapotot is. Támogatást nyújt ahhoz, hogy a jelenben, mindig az adott pillanatban tudjunk élni, és segít szembenézni a kellemetlenségekkel. A dendrites kalcedon könnyebbé teszi az emlékek feldolgozását és örömöt hoz az életbe. Lehetővé teszi, hogy könnyed, barátságosabb stílusban közelítsünk másokhoz, és ne ítélkezzünk indulatosan, hanem toleráns legyen a hozzáállásunk.

Jótékonyan hat a krónikus betegségekre (de ezekben az esetekben hosszú ideig kell viselni) és a dohányzással összefüggő problémákra, valamint erősíti az immunrendszert. Elősegíti a réz felszívódását a szervezetbe, méregteleníti a májat; a női nemi szervekben megszünteti a gyulladásokat és alkalmas a hüvelygomba kezelésére.

Rózsaszín kalcedon

Hangsúlyozza a kedvességet és minden jó tulajdonságot. Előhozza belőlünk a gyermeki kíváncsiságot, és az új dolgok megismerésének vágyát. A kreativitás egyik formájára, mesemondásra bátorít. Spirituális kő: növeli az empátiát és a belső békét. Mély igazságérzetet kelt.

A rózsaszín kalcedon különösen hasznos pszichoszomatikus rendellenességek kezelésére. Erősíti a szívet, és támogatja az immunrendszert. Csökkenti a szoptatási problémákat, serkenti a tejképződést, lassítja a nyiroknedvek áramlását. Alkalmazható cukorbetegségnél.

Vörös kalcedon

Céljaink elérése érdekében erővel és állhatatossággal ruház fel. Tanácsot ad abban, hogy mikor harcoljunk, és mikor adjuk be kedvesen a derekunkat. Magabiztos kő, segít megvalósítani az álmainkat, és olyan stratégiákat kidolgozni, hogy ezek a legpozitívabb módon teljesüljenek. Mint gyógyító kő, a vörös kalcedon a vérnyomás emelése nélkül serkenti a keringést, elősegíti a véralvadást, gyorsítja a sebgyógyulást. Csökkenti az éhségérzetet, de nem szabad hosszú ideig használni, mivel gátolja a tápanyagok felszívódását, és átmeneti hányingert okozhat.

MEGJEGYZÉS

Marokkóban és más országokban is ezüstre vagy különböző színekre festett kalcedon geódákat árulnak. A festék a nedvességtől lefolyik, és kilátszik az eredeti fehér vagy szürke kő. Ezeknek a jellegzetességei ugyanazok, mint általában a kalcedonnak.