Nézd meg Kianit ásvány ékszereinket! >>

KIANIT /DISZTÉN/

FAJTÁI:

  • Kék kianit
  • Fekete Kianit

SZÍN

Kékesfehér, rózsaszín, zöld, sárga, szürke, fekete

CSAKRA

Torokcsakra, koronacsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A kianit kiváló ráhangolódáshoz és meditációhoz. Nyugtat, valamint hatékony közvetítője és felerősítője a magas rezgésű energiáknak. Ezzel a képességével segít abban, hogy a spirituális energia gondolatokban öltsön testet. Ez a kő lélekkísérőkkel áll kapcsolatban, és könyörületet nevel belénk. Földeli a spirituális rezgéseket, spirituális integritást és érettséget ad. Megkönnyíti az álmok visszaidézését és gyógyító álmokat hoz. Segíti a halálon keresztüli átalakulást.

A kianit azonnal összehangolja a csakrákat és a finomtesteket, tisztítja az energiavonalakat és a meridiánokat.

Mivel a kianit nem tartja meg a negativitást, sosem kell megtisztítani.

Pszichológiailag:

A kianit – a félelmek és a blokkok legyőzésével – támogatja az igazság kimondását. Megnyitja a torokcsakrát, megkönnyíti az önkifejezést és a kommunikációt. Utat tör a tudatlanságban, elérhetővé teszi a spirituális és a pszichológiai igazságot.

A kianit áthatol a zűrzavaron: eloszlatja a blokkokat, az illúziókat, a félelmet, a kudarcot és a stresszt. Erősíti a logikus és a lineáris gondolkodásra való képességet, serkenti a magasabb rendű tudatot.

Spirituálisán:

A kianit távol tartja a „vak végzet” és a „kérlelhetetlen karma” gondolatát. Megmutatja, hogy valójában milyen szerepet is játszunk az okok létrejöttében és azoknak a lépéseknek a megtételében, amelyek a múlt egyensúlyba kerüléséhez kellenek.

GYÓGYHATÁSA

A kianit jótékonyan hat az izmok rendellenességeire, a lázra, a húgy- és ivarszervi rendszerre, a pajzsmirigyre, a mellékvesékre és az agyra. Természetes fájdalomcsillapító, csökkenti a vérnyomást, gyógyítja a fertőzéseket. Megszabadít a felesleges súlytól, támogatja a kisagy működését és a test motorikus reakcióit. Jótékony hatású szem- és fülbetegségek esetén, javítja a szaglást és az ízérzékelést. Segít a jin- és jang energia egyensúlyának megtartásában. Javítja az öszpontosító képességet és az önkontrollt.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre, főleg a köldök és a szív közé! Viseljük medálként!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék kianit

Erősíti a hangot, gyógyítja a torkot és a gégét. Hasznos az előadóknak és a szónokoknak.

Fekete kianit

Földeli a testet, amikor összehangolja a csakrákat, sőt meditáció alatt vagy után is kifejti hatását.