Nézd meg Larimár ásvány ékszereinket! >>

LARIMÁR /DELFINKŐ, KÉK PEKTOUT/

SZÍN

Kék, kékeszöld, szürke vagy vörös fehérrel

CSAKRA

Gyökércsakra, szakrális csakra, napfonat csakra

JELLEGZETESSÉGEI

A nemrégiben felfedezett légies larimár a spirituális kövek közé tartozik; új dimenziókat nyit meg, ösztönzi a Föld fejlődését. Szeretetet és békét sugároz magából, erősíti a nyugalmat. Lehetővé teszi, hogy minden különösebb erőfeszítés nélkül mély meditatív állapotot érjünk el. Természetesen növeli a tudatot, valamint összehangolja a testet és a lelket az új rezgésekkel.

Spirituálisan:

Képes arra, hogy megsemmisítse a téves korlátokat, amelyek a spirituális énünket elnyomták, és a lelket a valódi életútjára irányítja. A larimár megkönnyíti a kapcsolatfelvételt az angyalokkal és a kommunikációt másik világokkal. Kitűnő kő azoknak, akik a lélektársukat keresik, valamint segít begyógyítani az előző életek kapcsolatait vagy szívfájdalmait.

Pszichológiailag:

A larimár ledönti az önként vállalt akadályokat és korlátokat. Megszünteti az önmagunknak kárt okozó viselkedésünket, különösen a mártíromságra való hajlamot, és segít kézben tartani életünk irányítását. Főleg a bűntudat enyhítésében hatékony és elűzi a félelmet. Olyan időszakokban, amikor sok stressz ér bennünket, vagy elkerülhetetlen változások történnek, lehetővé teszi, hogy nagy lelki nyugalommal nézzünk szembe a kihívásokkal.

Mentálisan:

A larimár higgadtságot, éleselméjűséget és előremutató gondolatokat biztosít. Növeli a kreativitást, és arra ösztönöz, hogy mindig „az áramlattal haladjunk”.

Érzelmileg:

A larimár nyugalmat és kiegyensúlyozottságot hoz az életünkbe. Ellenszere az érzelmi szélsőségeknek, és enyhíti a rögeszmés depressziót. Meggyógyítja a szívfájdalmakat, s újra előhozza belőlünk a játékos és örömteli gyermeki énünket.

A Földre is gyógyító hatással van ez a kő: a földanya energiájával kapcsolódik össze, segít a nőknek újra összhangba kerülniük az ösztönös nőiességükkel.

GYÓGYHATÁSA

Serkenti a harmadik szemet, a szív-, a korona- és a torokcsakrát, elősegíti az öngyógyító folyamatokat. Főleg a porc és torok betegségeire hatékony: oldja az energiablokkokat a mellkasban, a fejben és a nyakban. Ugyancsak előnyös rátenni a betokosodott ízületekre és az elzáródott artériákra. Egy fájdalmas területre téve gyengéden kivonja onnan a fájdalmat. Hasznos eszköz a reflexológiában is, hajszálpontosan megjelöli a rendellenesség helyét, és megtisztítja a test meridiánjait.

ALKALMAZÁSA

Segít a petefészek- és prosztatabántalmak esetén. A hagyomány szerint várandósság esetén távol tartja a fertőzéseket. Serkenti a gondolkodást és találékonyabbá tesz. Jótékonyan hat a keringési rendszer rendellenességei esetén.