Nézd meg Magnetit ásvány ékszereinket! >>

MAGNETIT /MÁGNESVASÉRC/

SZÍN

Fekete, barnásszürke

CSAKRA

Torokcsakra, koronacsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A magnetit mágneses, és erőteljes a pozitív-negatív polaritása. Alkalmazható mágnes terápiaként, valamint együttműködik azzal a bolygóval, amelyik a Föld gyógyulását segíti elő. Földelő kő. Gyakorlott gyógyító használja, kiigazítja a test vagy a Föld visszafelé haladó energiaáramlását.

A magnetit vonz és taszít, energiával tölt fel és nyugtat. Vannak időszakok, amikor a szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy meggyógyítsa önmagát, s ilyenkor egy meridián túltöltődhet energiával. A magnetit viszont a negatív töltésével megnyugtatja a túlzottan aktív szervet vagy meridiánt. Ha viszont alulműködik, aktiválja a pozitív töltésével. Rendkívül hasznos sportsérülésekre, mivel enyhíti a fájdalmat az izmokban.

A magnetit átmenetileg összehangolja a csakrákat. Összekapcsolja a gyökér- és a földcsakrát a Föld tápláló energiáival, amelyek fenntartják a fizikai test életerejét és vitalitását.

A magnetit megkönnyíti a telepátiát, a meditációt és a vizualizációt. Szélsőségektől mentes távlatokat biztosít, valamint bizalmat a saját megérzéseinkben.

Mivel a magnetit mágneses, vonzza a szerelmet, az elkötelezettséget és a lojalitást. Javítja a szellemi befagadóképességet.

Pszichológiailag:

A magnetitet használhatjuk olyan negatív érzelmek csillapítására, mint a félelem, a harag, a bánat és a túlzott ragaszkodás; viszont olyan pozitív tulajdonságokkal lát el, mint az állhatatosság és a kitartás. Megmutatja, miként szabadulhatunk az ártó helyzetekből, és erősíti az objektivitást. Belső stabilitást nyújtva egyensúlyt teremt az értelem és az érzelmek között.

GYÓGYHATÁSA

A magnetit biztosítja a felépüléshez szükséges energiát. Hasznos az asztmára, a vérre és a keringési rendszerre, a bőrre és a hajra. Serkenti a gyengén működésű szerveket, a túlműködőket viszont nyugtatja. Gyulladáscsökkentő, jó hatással van az izomfeszülésre- és görcsökre. Elállítja az orrvérzést. Kólikás panaszok esetén görcsoldó hatású, segít a hólyaghuruton, tisztítja a vért és serkenti az energiaáramlást.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a tarkóra, vagy a gerinc aljára!