Nézd meg Magnezit ásvány ékszereinket! >>

MAGNEZIT

SZÍN

Fehér, szürke, barna, sárga

CSAKRA

Szívcsakra, koronacsakra

HOROSZKÓP

Mérleg

JELLEGZETESSÉGEI

A magnezit mélységes békét biztosít a meditációhoz és a relaxációhoz. A harmadik szemre helyezve megkönnyíti a vizualizációt és a képalkotást. Megnyitja a szívcsakrát, és serkenti a szívből jövő szeretetek beleértve az önmagunk iránt érzettet is, amely szükséges ahhoz, hogy másoktól elfogadhassuk a szeretetet.

A magnezit nagyon hasznos lehet a feltétel nélküli szeretet gyakorlásában, és olyan kapcsolatokban, amelyeket mások viselkedése vagy szenvedélyei tesznek nehézzé. Segít abban, hogy úgy érezzük, megtaláltuk a középpontunkat. Arra ösztönöz, hogy álljunk készen a segítségre, de hagyjuk, hogy mások teljes mértékben önmaguk lehessenek, és ne akarjuk őket megváltoztatni; de ne engedjük azt sem, hogy a problémáik bármi módon hatással legyenek ránk.

Pszichológiailag:

A magnezit az önámítás minden formáját a felszínre hozza. Megkönnyíti a tudat alatti gondolatok és érzelmek felismerését, az okaik feltárását; s ha szükséges, visszavisz a múltba is. Pozitív életfelfogásra sarkall. Az egoista embereket arra ösztönzi, hogy a háttérbe húzódjanak; és megtanítja őket arra, miként kell figyelmesen hallgatni másokat.

Az agyra hasonlító alakú magnezit erőteljes hatással van az elmére: az agyféltekék között harmóniát teremt, serkenti az ötleteket és az alkalmazásukat is.

A magnezit nyugtató hatással van az érzelmekre, növeli az érzelmi stresszel szembeni toleranciát. Támogatást nyújt az ideges és félelmekkel teli embereknek, segíti őket az ingerlékenység és a türelmetlenség leküzdésében. Segít oldott, békés lelkiállapotot teremteni.

GYÓGYHATÁSA

A magnezitnek magas a magnéziumtartalma, ezért segíti ennek az elemnek a felszívódását a testben. Méregtelenít és semlegesíti a testszagot, görcsoldóként és izomlazítóként viselkedik; jótékonyan hat a menstruációs, a gyomor-, a bél- és az érgörcsökre, valamint az epe- és a vesekő okozta fájdalmakra. Gyógyítja a csontok és a fogak betegségeit, megelőzi az epilepsziát. Csillapítja a fejfájást, különösen a migrént és lassítja a véralvadást. Felgyorsítja a zsír anyagcseréjét, csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza ezzel az érelmeszesedést és a szívtáji szorító fájdalmat. Segít a fogyásban. Hatékony megelőzője a szívbetegségeknek. Prosztata- és méhgyulladás esetén gyulladásgátló hatású. Egyensúlyban tartja a testhőmérsékletet, csillapítja a lázat és a megfázást.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre a bőrrel érintkezve!