Nézd meg Malachit ásvány ékszereinket! >>

MALACHIT

FAJTÁI:

  • Malachit krizokollával

SZÍN

Zöld

CSAKRA

Szívcsakra, várandósok köve

HOROSZKÓP

Bika, Mérleg, Skorpió

JELLEGZETESSÉGEI

A malachit hatékony kő, de óvatosan kell vele bánni! Az a legjobb, ha képzett kristályterapeuta útmutatása alapján alkalmazzuk. Mérgező, és csak csiszolt formájában szabad használni! Óvakodjunk attól, hogy belélegezzük a porát! Elixírként is csak külsőleg használható, vagy pedig közvetett módon készítsük el, azaz egy üvegtálba téve helyezzük a forrásvízbe, s ebben hagyjuk állni úgy, hogy a kő ne érintkezzen a vízzel.

A malachit mind a pozitív, mind a negatív energiákat felerősíti. Földeli a bolygón a spirituális energiákat. Sokan azt tartják róla, hogy még mindig alakul, s az új évezred egyik legfontosabb gyógyító köve lesz.

A malachit már most fontos védelmező kő. Könnyedén elnyeli a negatív energiákat és a szennyező anyagokat; a légkörből és a testből egyaránt összegyűjti azokat. Használat előtt és után is mindig meg kell tisztítani, mégpedig úgy, hogy egy kvarccsoportra helyezve a napra tesszük (ne használjunk sót, mert károsítja a felszínét).

A malachit magába szívja a plutóniumtartalmú szennyező anyagokat, és véd a sugárzás minden fajtája ellen. Mindenkinek el kellene helyeznie az otthonában egy ilyen követ, aki nukleáris vagy természetes sugárzás forrása közelében lakik. Ugyancsak tisztítja az elektromágneses szennyeződést, és gyógyítja a földenergiákat. Erős a kapcsolata a természettel és a tündéri erőkkel.

Megtisztítja és aktiválja a csakrákat, és összehangol a spirituális vezetőnkkel. A harmadik szemre téve fokozza a vizualizációt és a tisztánlátást, míg a szíven egyensúlyt és harmóniát teremt. Megnyitja a szívet a feltétel nélküli szeretet számára.

A malachit használható kristályjóslásra; s elérhetővé tesz másik (belső vagy külső) világokat. Csavart mintázatát követve felszabadítja a tudatot és serkenti a látomásokat. Lehetővé teszi, hogy értsük a tudatalattiból érkező ösztönös megérzéseket és a jövőből származó üzeneteket.

Pszichológiailag:

A malachit az átalakulás köve. Ennek a kalandszerető kőnek a hatására sokkal intenzívebben éljük meg az életünket, mert kockázatvállalásra és változásra ösztönöz. Könyörtelenül megmutatja, hogy mi akadályozza a spirituális fejlődésünket. Előhívja a mély érzéseket és a pszichoszomatikus okokat; összetöri a nem kívánt kötéseket és az idejétmúlt mintákat; s arra tanít, hogy miként vállaljunk felelősséget a cselekedeteinkért, a gondolatainkért és az érzéseinkért. Feloldja a tiltásokat: segíti az érzések kifejezését. Ez a kő fejleszti a mások iránti empátiát, s megmutatja, milyen érzés lenne az ő helyükben lenni. Csökkenti a szégyenlősséget, és támogatja a barátságokat. Hasznos a pszichoszexuális problémákra, különösen akkor, ha ezeket az előző életekből származó, traumát okozó szexuális tapasztalatok idézik elő. Segítséget nyújt az újraszületési folyamatban.

Mentálisan:

A malachit lehatol a probléma gyökeréig, hangsúlyozza az intuíciót és az éleslátást. Csillapítja a mentális zavarokat, beleértve a pszichiátriai betegségeket is, és legyőzi a diszlexiát. Erősíti az információra való érzékenységet, támogatja az új ismeretek felhasználását, jobb megfigyelővé tesz, valamint segít megérteni a bonyolult elképzeléseket.

A napfonatcsakrára helyezve a malachit lehetővé teszi a mélyreható érzelmi gyógyulást. Megszabadít a negatív tapasztalatoktól és a régi traumáktól; az elfojtott érzéseket a felszínre hozza, és így újra mélyeket tudunk lélegezni. Ugyancsak ezen a helyen egyensúlyba hozza a szív- és a köldökcsakrát, feltárja az ösztönös megérzéseket.

Érzelmileg:

A szeszélyes hangulatot intenzívebbé teheti, de gyorsan meg is változtatja. Kíváncsiságot kelt. A malachitot a belső énünk felfedezésére is használhatjuk. Serkenti az álmokat, és az emlékeket élőbbé teszi. Ám előfordulhat, hogy hatását más kövekével kell erősíteni a gyógyító és az átalakító folyamatokban.

GYÓGYHATÁSA

A malachit rendkívül sokoldalúan gyógyít, méregtelenítő hatású. Főleg a görcsökre hatékony, beleértve a menstruációs görcsöket is. S mivel megkönnyíti a szülést, a várandósok kövének is nevezik. Együtt rezeg a női ivarszervekkel, és jó hatással van a szexuális rendellenességre. Csökkenti a vérnyomást, gyógyítja az asztmát, az ízületi gyulladást, az epilepsziát, a csonttörést, a megduzzadt ízületeket, a kinövéseket, az utazási betegséget, a szédülést, a daganatokat, a látóideget, a hasnyálmirigyet, a lépet és a mellékpajzsmirigyet. Összehangolja a DNS és a sejtek felépítését, erősíti az immunrendszert. Fokozza a máj méregtelenítő hatását, csökkenti a szövetek savasodását. A derék körül viselve jótékonyan hat a cukorbetegségre is.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a bal kézen, vagy tegyük a harmadik szemre! Gyógyításhoz helyezzük a megfelelő testrészre! A napfonatcsakrára téve elnyeli a negatív érzelmeket. Elixírhez csiszolt malachitot használjunk, és közvetett módon készítsük el! Külsőleg alkalmazzuk!

Megjegyzés: a malachit enyhe szívdobogást okozhat, ebben az esetben azonnal távolítsuk el, és tegyünk a helyére rózsakvarcot vagy rodonitot.

ÖSSZENŐTT KŐ

Malachit krizokollával

A tiszta drágakőkristály és a nagyon magas gyógyító rezgés egyesülésének megtestesítője. Ez a kombináció a teljességet és a békét jelképezi. A kiegyensúlyozatlan területre téve gyengéden helyreállítja az egyensúlyi helyzetet. Ha a harmadik szemre és a napfonatcsakrára is teszünk egy- egy követ, a szellemet, a testet és az érzelmeket is egyensúlyba hozza.