Nézd meg Moldavit ásvány ékszereinket! >>

MOLDAVIT

SZÍN

Sötétzöld

CSAKRA

Szívcsakra, torokcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A tektit egyik fajtája, s úgy tartják, földön kívüli eredetű, és akkor keletkezett, amikor egy óriási meteorit becsapódott a Földbe. Az ütközés közben keletkezett hő átalakította a környező kőzeteket, és egy hatalmas területet teleszórt kristályokkal. Ezért aztán a moldavit a földön kívüli energiák és a földanya energiájának egyesülése. Ritka kő. Legfőbb ismert lelőhelye a Moldva folyó partvidéke, s valószínű, hogy másutt is található. Előreláthatóan egyszer végleg megszűnik majd az utánpótlása.

A moldavitot a kőkorszak óta használták talizmánként, valamint a jószerencse és a termékenység amulettjeként. Sokan úgy hiszik róla, azért érkezett, hogy segítsen a Föld átmeneti időszakában és gyógyításában, s eljött az idő, amikor bölcsen hasznosíthatjuk. Nagymértékben növeli más kristályok hatását, eljuttatva ezeket a legmagasabb rezgésükre.

Ha belenézünk a fény felé tartott kőbe, növeli a tudatunkat. A legmagasabb rendű spirituális dimenziókba visz el, és megkönnyíti a felemelkedési folyamatot. Szüksége van a földelésre, mert különben különccé és gyökértelenné tesz. A moldavittal átélt spirituális élmények után tartsunk a kezünkben egy pár boji követ, hogy finoman földeljen.

A moldavitnak rendkívül magas a rezgése, amely megnyitja, a blokkoktól megtisztítja és összehangolja a csakrákat. Egységbe rendezi az isteni tervrajzot, és meggyorsítja a spirituális fejlődést. A moldavit a koronacsakrával rezeg együtt, s megnyitja azt a legmagasabb rendű spirituális útmutatás fogadására. A moldavit közvetíti a bolygóközi üzeneteket, különös tekintettel a Föld ökológiai állapotára és annak elmaradhatatlan gyógyítására vonatkozókat.

Ez a kő nem ismeri az időhatárokat. A harmadik szemre téve képessé tesz arra, hogy előremenjünk a jövőbe, vagy pedig vissza a múltba. Elősegíti az asztrálls utazásokat másik életekbe, ha ez a fejlődésünket szolgálja. A moldavit hatására képesek vagyunk bepillantani egy majdani életünkbe, hogy láthassuk a mostani történéseinek következményeit vagy, hogy megtanuljuk, mit kellene most tennünk azért, hogy megelőzzük a jövőben bekövetkező rombolást.

A moldavit hasznos azoknak az érzékeny embereknek, akik nehéznek találják a maradást a földi inkarnációban, és akik nem tudnak alkalmazkodni a fájó és mély érzelmekhez. Sok olyan ember van, aki csillaggyerekként született, és azért érkezett, hogy segítse a Földet a magasabb rezgésre való átállás időszakában. A moldavit, más földelő kövekkel – például hematittal vagy füstkvarccal – együtt használva segíti ezt a folyamatot. A moldavitnak nem kristályos a szerkezete, ezért lehetővé teszi, hogy messze túlszárnyaljuk a határainkat és a korlátainkat.

Pszichológiailag:

Segít abban, hogy egyre kevésbé befolyásolják az életünket olyan evilági, földhözragadt biztonsági szempontok, mint a pénz és a jövőért való aggódás. A moldavit rávilágít azokra az okokra, amelyekért ezt az inkarnációt választottuk; összekapcsol a spirituális céljainkkal, s ezeket a földi életünkbe illeszti bele. Erősíti az olyan tulajdonságokat, mint az empátia és a könyörület.

Mentálisan:

A moldavit fesztelenül természetes ösztönző, a váratlan megoldásokat hozza előtérbe. Életre hívja a szunnyadó emlékeket, és az elme számára elérhetővé teszi a spirituális információkat. Megszabadít az idejétmúlt rögeszmék rendszerétől, valamint hatástalanítja a hipnotikus hatású utasításokat.

Fizikailag:

A kézben tartott moldavit óriási energiaáramlást indít el a testben, aminek erőteljes metafizikai hatása van. „Letölti” az információkat a fénytestből, amit aztán fel kell dolgozni és tudatossá tenni. Ez a folyamat időt vehet igénybe, de mindenképpen gyorsítja a spirituális fejlődést és a személyes rezgések emelkedését.

GYÓGYHATÁSA

A betegségek közvetlen gyógyítása helyett a moldavit inkább a rendellenesség okát és forrását tudatosítja bennünk, majd elősegíti ezek megszüntetését és a gyógyítási folyamatot. Azok, akiknek nem tetszik sötétzöld színe, gyakran idegenkednek az érzelmektől. Érhette őket olyan eltitkolt érzelmi trauma is, amelyet a felszínre kellene hozni és meggyógyítani, ám ehhez már más kristályokat kell használni. Vérszegénység esetén serkenti a vérképződést, enyhíti a légúti fertőzéseket, elősegíti a légúti betegségek gyógyulását.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a homlokra, a torokra, vagy a fejtetőre!