Nézd meg Peridot ásvány ékszereinket! >>

PERIDOT /KRIZOLIT, OLIVIN/

SZÍN

Olívzöld, sárgászöld, mézszínű, vörös, barnás

CSAKRA

Szívcsakra, homlokcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A régi időben a peridotról azt hitték, hogy távol tartja a gonosz lelkeket. Napjainkban még mindig az aura védelmezőjének tartják.

Erőteljesen tisztít. Minden szinten felszabadítja és semlegesíti a mérgeket. Tisztítja a fizikai és a finomtesteket, valamint a tudatot. Megnyitja, tisztítja és aktiválja a szív- és a napfonatcsakrát, megszabadít a „régi terhektől”. Elűzi a bűntudatot és a zaklatottságot. Megmutatja, miként tartsuk távol magunkat a külső hatásoktól, és megmutatja, miként ügyeljünk az útmutatást biztosító magasabb rendű energiáinkra.

A pszichológiai kezelés hatását ugrásszerűen felgyorsítja. Ez a vizuális benyomásokat életre hívó kő segíti megérteni a sorsunk alakulását és spirituális céljainkat. Főleg a gyógyítók számára hasznos.

Pszichológiailag:

A peridot csillapítja a féltékenységet, a sértődöttséget, a rosszindulatot és a haragot, csökkenti a stresszt. Növeli a magabiztosságot és az öntudatot, méghozzá anélkül, hogy agresszívvé tenne. Fejlődésre ösztönöz, segít megvalósítani a szükséges változásokat. Hozzájárul ahhoz, hogy a múltba visszatekintve felismerjük mindazt, ami javunkra válik a megszerzett tapasztalatokból; s megmutatja, miként bocsássunk meg önmagunknak. Erősíti a pszichológiai tisztaságot és jólétet. Lehetővé teszi a spirituális igazság megismerését, és szabályozza az élet körforgását.

Mentálisan:

A peridot élesíti a tudatot és megnyitja a tudat új szintjei előtt. Megszünteti a letargiát és ráirányítja a figyelmet minden olyan dologra, amelyet tudatosan vagy tudattalanul elhanyagoltunk. A peridot segítségével beismerjük a hibákat, aztán továbblépünk. Arra ösztönöz, hogy felelősséget vállaljunk a saját életünkért, különösen olyan helyzetekben, amikor úgy gondoljuk, hogy minden baj valaki más hibájából történik. A peridot hatása javít a nehéz kapcsolatokon. Csillapítja a belső feszültséget és segíti az egyéni kezdeményezést.

GYÓGYHATÁSA

A peridotnak erősítő hatása van. Gyógyítja és regenerálja a szöveteket. Fertőzések esetén meggyorsítja a gyógyulást, csillapítja a herpesz okozta fájdalmakat. Erősíti az anyagcserét, és jótékonyan hat a bőrre. Támogatja a szív, a csecsemőmirigy, a tüdő, az epehólyag, a lép és a bélrendszer működését; gyógyítja a fekélyt, erősíti a szemet. Energiái ellensúlyozzák a rögeszmés depressziót és legyőzik a hipochondriát.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a torkon! Tegyük a megfelelő testrészre, elsősorban a máj fölé, a bőrrel érintkezve!