Nézd meg Pietersit ásvány ékszereinket! >>

PIETERSIT

SZÍN

Aranybarnától a szürkéskékig

CSAKRA

Gyökércsakra, napfonat csakra

JELLEGZETESSÉGEI

Viharkőként is ismert a természeti erővel való kapcsolata miatt. A pietersitet nemrégiben fedezték fel. Azt tartják róla, hogy birtokában vannak a mennyei birodalom kapuját nyitó kulcsok. A hétköznapi tudatot összekapcsolja a spirituálissal. A viharkőnek megvan az a képessége, hogy nemcsak a Földhöz, hanem az éteri testhez is hozzáköti a testet. Megkönnyíti az asztrális utazást.

A pietersit a látomás köve: használható a megvilágosodást kereső úton vagy sámáni utazáshoz is. A mozgással együttjáró meditációban szorosan együttműködik a testtel, és rövid idő alatt nagyon magas fokú módosult tudatállapot elérését teszi lehetővé. Serkentően hat a harmadik szemre és a tobozmirigyre, fejleszti a megérzést, valamint elősegíti a mélyreható spirituális látomásokat és megérzéseket.

Azt tartják a viharkőről, hogy eloszlatja az elszigeteltség érzését, valamint megszünteti a mások által ránk kényszerített meggyőződéseket és programozást. A saját belső útmutatásunk forrásával kapcsol össze, valamint segít mások szavaiban felismerni az igazságot és a valótlanságot. Megszabadít a makacs blokkoktól, és elrendezi a zűrzavart. Az előző életek gyógyítására használva a pietersit megszünteti azt a rendellenességet, amelyet az okozott, hogy nem a saját elveink szerint cselekedünk. Eltávolítja a mentális és a szóbeli programozást: azokat a meggyőződéseket, amelyeket a múltban hatalmi szerepet betöltő személyek, például szülők vagy az élet különböző területein érvényes szabályokat hozók kényszerítettek ránk.

Pszichológiailag:

Elősegíti, hogy mindig a saját igazunkat kövessük. Rendkívüli mértékben támogat és erősít ez a kő; segít abban, hogy bármit kimondjunk és feltárjunk, ami gátolja az igazság kiderítését. Hatékonyan működik közre az ősi ellentétek megoldásában és az elfojtott érzelmek felszabadításában. Kiegyensúlyozottabbá és derűsebbé tesz.

GYÓGYHATÁSA

Serkenti az agyalapi mirigyet, egyensúlyban tartja az endokrinrendszert és azoknak a hormonoknak a termelődését, amelyek irányítják az anyagcserét, a vérnyomást, a fejlődést, a szexuális életet és a hőmérsékletet. Enyhíti a légúti panaszokat, jótékonyan hat a tüdőre, a májra, a belekre, a lábfejre és a lábakra; elősegíti a tápanyagok felszívódását. Csillapítja a szívtáji szorítással együtt jelentkező nyugtalanságot. Tisztítja és energiával tölti fel a test meridiánjait. Megszünteti a kimerültség okozta rendellenességet azoknál, akiknek nincs idejük a pihenésre.

ALKALMAZÁSA

Tartsuk kezünkben, vagy tegyük valamely testrészre!