Nézd meg Pirit ásvány ékszereinket! >>

PIRIT

SZÍN

Arany vagy barnás

CSAKRA

Napfonatcsakra

HOROSZKÓP

Oroszlán

JELLEGZETESSÉGEI

A pirít kitűnő energiapajzs. Kizárja a negatív energiát és a szennyeződéseket, beleértve a fertőző betegségeket is. A nyak körül viselve védi a finom- és a fizikai testet, elhárítja a sérülést és a veszélyt. Nagyon pozitív kő.

Pszichológiailag:

A pirit eloszlatja az aggodalmat és a csalódottságot, fokozza az önbecsülést és a magabiztosságot. Hasznos a kisebbrendűségi érzéssel küzdő férfiaknak, mivel erősíti a bizalmukat önmaguk és a férfiasságuk iránt, de éppen ezért túl erőteljes lehet a macsó típusúaknak, mivel belőlük agressziót válthat ki. A nőknek segíti leküzdeni az alárendeltségi és a kisebbrendűségi komplexust.

Mentálisan:

Az agy vérellátásának serkentésével a pirit fokozza a szellemi aktivitást. Fejleszti az emlékezőtehetséget. Különösen a kocka alakú pirit szélesíti ki a szellemi képességeket, egyensúlyt teremt az ösztön, valamint az intuíció, a kreativitás és az elemzőképesség között.

Érzelmileg:

Hasznos ellenszere a melankóliának és a kétségbeesésnek.

Fizikailag:

Növeli az energiát, megszünteti a kimerültséget. Kedvezően hat a vér oxigénellátására és erősíti a keringési rendszert. Ez a kristály magában hordozza a tökéletes egészség és jóllét ideálját. A gyógyításban rendkívül gyorsan érvényesül a hatása, rávilágít a rendellenesség okára, így azt kezelni lehet. Különösen ahhoz nyújt hasznos segítséget, hogy a karmikus és a pszichoszomatikus rendellenességnek egészen a gyökeréig jussunk el.

GYÓGYHATÁSA

A pirit jótékonyan hat a csontokra, serkenti a sejtképződést, kijavítja a DNS-károsodást, összehangolja a meridiánokat, és segítséget jelent a gyomorbántalmakkal összefüggő alvászavarokra. Erősíti az emésztőrendszert, semlegesíti a szervezetbe került mérgeket, támogatja a keringési és a légzőrendszert, valamint növeli a véráramlás oxigéntartalmát. Hasznos a tüdőnek, enyhíti az asztmát és a hörghurutot.

ALKALMAZÁSA

Selyemzacskóban helyezzük a torokra, vagy tegyük a párnánk alá.