Nézd meg Praziolit ásvány ékszereinket! >>

PRAZIOLIT

CSAKRA

Szívcsakra

HOROSZKÓP

Szűz, Nyilas, Vízöntő, Halak, Kos

JELLEGZETESSÉGEI

Az ametiszt a kvarccsoport legkedveltebb köve, az achát ásvány belső felszínén növekszik. Míg a kristály maga jó néhány centiméterre nő meg, az azt tartalmazó geóda akár több méter hosszú is lehet. A sámánok gyógyításra használták.

Mentálisan:

Megtanít, miként változtassunk be rögzött viselkedési mintáinkon. Koronacsakrához csatlakozva nagy segítségünkre lehet stresszes időszakban, mivel természetes nyugtató hatással bír. Segít alvászavarok esetén is, idegrendszeri stabilizáló hatása végett. Segít vállalni az érzéseinket, arra ösztönös, hogy határozottan képviseljük a meggyőződésünket. Megakadályozza a visszatérő rémálmok ismétlődését. Használjuk ezt a követ meditáció során, nagyszerű segítség az elmélyülésben, mivel a bennünk lakó Istennel rezonál és segít kitárni az elmét az új gondolatok előtt.

GYÓGYHATÁSA

Légzési és asztmatikus problémákkal szenvedőknek is hatékony segítsége lehet. Enyhíti a torokfájást, tisztítja a vért, kiegyenlíti a vérnyomást, ill. javítja a látást, sőt színvakság gyógyítására is használják. Jótékony hatással bír a bőrbetegségekre, gyakran használják migrénes fejfájás ellen is. Erősen méregtelenítő hatású. Erősíti a hajat és a körmöket. Stabilizálja és erősíti az immunrendszert, serkenti a hormontermelést.