Nézd meg Smaragd ásvány ékszereinket! >>

SMARAGD

SZÍN

Zöld

CSAKRA

Szívcsakra, koronacsakra, meditációs kő

HOROSZKÓP

Bika, Rák, Halak

JELLEGZETESSÉGEI

A smaragd a folyamatok elindításának és a végtelen türelemnek a köve. Megerősíti az életkedvet, nagy az integritása. A sikeres szerelem köveként is ismert; családi boldogságot és lojalitást hoz. Erősíti az összhangot, a feltétel nélküli szeretetet, a párkapcsolatot és a barátságot. A smaragd egyensúlyban tartja a párkapcsolatot. Ha megváltoztatja a színét, úgy tartják, az a hűtlenség jele. Megnyitja a szívcsakrát, és nyugtató hatású az érzelmekre.

Ez a kő fizikai, érzelmi és szellemi egyensúlyt biztosít. Megsemmisíti a negativitást, és pozitív cselekedeteket hoz. Megnyitja a tisztánlátást, és a szellemi síkokról a bölcsesség összegyűjtésére ösztönöz. A hagyományok szerint megvéd a varázslattól és a varázslók tréfáitól, viszont megjósolja a jövőt.

Pszichológiailag:

A smaragd megerősíti az egyéniséget, hogy felülkerekedjen az életben a balszerencsés helyzeteken. Fokozza azt a képességünket, hogy a legteljesebb mértékben élvezni tudjuk az életet. Jótékony hatással van a klausztrofóbiára.

A smaragd fokozza a szellemi tisztaságot, erősíti az emlékezetet és ösztönzi a mély belső tudást, valamint kiszélesíti a látásmódot. Ez a bölcs kő erősíti a felfogást és az igazságot, megkönnyíti a meggyőző kifejezésmódot. Segíti felszínre hozni azt, amit tudat alatt tudunk. Rendkívül jótékony hatással van közösségen belüli kölcsönös megértésre, és együttműködésre ösztönöz.

GYÓGYHATÁSA

Gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatású. A smaragd segít felépülni a fertőző betegség után. Gyógyítja az arcüreget, a tüdőt, a szívet, a gerincoszlopot és az izmokat; nyugtatja a szemet. Fejleszti a látást, enyhíti a szempanaszokat. Méregteleníti a májat. Csökkenti az ízületi gyulladást és a cukorbetegséget. Mérgek ellenszereként használták. Úgy gondolták, hogy a nyak körül viselve a smaragd megakadályozza az epilepsziát. Zöld sugara segít a rosszindulatú betegségek gyógyításában. Segít feldolgozni a gyászt és reményt ad.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a kisujjunkon, a gyűrűsujjunkon, a szív fölött vagy a jobb karon! Gyógyítás céljából tegyük a megfelelő testrészre! Ne viseljük folyamatosan, mivel negatív érzelmeket válthat ki! Az átlátszatlan smaragdok nem alkalmasak a mentális ráhangolódásra.