Nézd meg Topáz ásvány ékszereinket! >>

TOPÁZ

FAJTÁI:

  • Kék topáz
  • Színtelen topáz
  • Arany topáz /imperiál topáz/
  • Rózsaszín topáz
  • Rutiltartalmú topáz

SZÍN

Aranysárga, barna, kék, színtelen, vörös-rózsaszín

HOROSZKÓP

Ikrek, Mérleg

JELLEGZETESSÉGEI

A topáz gyengéd, empatikus kő, oda irányítja az energiát, ahol leginkább szükség van rá. Csillapít, gyógyít, serkent, újra feltölt és motivál, valamint összehangolja a test meridiánjait. Az igazságot és a megbocsátást támogatja. Segít fátylat borítani a múltra, rávilágít a célokra, és hozzákapcsol belső erőforrásainkhoz. Megerősíti a bizalmunkat az Univerzumban, és képessé tesz arra, hogy inkább csak „legyünk” és ne „tegyünk” semmit. Elűzi a kétséget és a bizonytalanságot.

A topáz vibráló energiája örömöt, nagylelkűséget, bőséget és jó egészséget biztosít. A hagyomány szerint a szeretet és a jó szerencse köve, segíti sikerre vinni a céljainkat. Rendkívüli módon támogatja az igenlő hozzáállást és annak megnyilvánulását, valamint a vizualizációt. Azt mondják, hogy egy topázkristály lapjai és csúcsai pozitív és negatív energiákat egyaránt tartalmaznak, s ennek köszönhetően az Univerzumnak szóló kívánság fókuszálható, hogy aztán majd a földi síkon megnyilvánuljon.

Hatékonyan tisztítja az aurát és mélyíti a relaxációt; minden szinten oldja a feszültséget, valamint ott gyorsítja fel a spirituális fejlődést, ahol leginkább gátolt.

Pszichológiailag:

Segít felfedezni saját belső értékeinket. Lehetővé teszi, hogy magabiztosnak és emberbarátnak érezzük magunkat, aki szívesen megosztaná a szerencséjét a körülötte lévőkkel. Az örömteli topáz mellett a negativitás nem tud megélni. Erősíti a nyitottságot és az őszinteséget, az önmegvalósítást és az önfegyelmet; valamint arra ösztönöz, hogy fejlesszük belső bölcsességünket.

Mentálisan:

Támogatja a problémamegoldást, és különösen azoknak hasznos, akik a művészetekkel jegyezték el magukat. Segít tudatára ébredni annak, hogy milyen hatással is vagyunk másokra, valamint felismerni a kemény munka és az élettapasztalatok árán megszerzett tudást. Képessé tesz arra, hogy az összefüggéseket és az apró részleteket egyaránt észrevegyük, és azt is, hogy ezek miként függnek össze egymással. Megkönnyíti az ötletek kifejtését és éleslátást biztosít.

A topáz egyedülálló módon támogatja az érzelmeket: megszilárdítja ezeket és befogadóvá tesz a szeretetre, bárhonnan is eredjen.

GYÓGYHATÁSA

A topáz hangsúlyozza az egészséget. Elősegíti az emésztést, szembeszáll az anorexiával, helyreállítja az ízérzékelést, erősíti az idegeket és élénkíti az anyagcserét. Szent Hildegard a topáz-elixírt a látásélesség javítására ajánlotta.

ALKALMAZÁSA

Az ujjakon, a napfonat- és a homlokcsakrán. Helyezzük el annak megfelelőn, hogy milyen gyógyhatást akarunk elérni! Az elixír alkalmazható a bőrre.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett bizonyos színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék topáz

Csakra

Torokcsakra

A torokcsakrára vagy a harmadik szemre téve segíti működésüket, valamint a gondolataink megfogalmazását. Kitűnő szín meditációhoz, és összehangol a magasabb rendű énünkkel; lehetővé teszi, hogy a saját elképzeléseink és elveink szerint éljünk. Összekapcsol az igazság és a bölcsesség angyalaival. Segít észrevenni azokat a forgatókönyveket, amelyek szerint élünk, és segít felismerni, hol tértünk el az elveinktől. Művészi képességeket ébreszt.

Megelőzi az érproblémákat, például a visszeret. Továbbá elősegíti az orrmelléküreg-gyulladás gyógyulását. Erősíti az idegeket, javítja az emésztést és a tápanyagfelvételt.

Színtelen topáz

Elősegíti, hogy tudatában legyünk a gondolatainknak, cselekedeteinknek és ezek karmikus hatásainak. Segítséget nyújt az érzelmek és a tettek megtisztításához, serkenti a kozmikus tudatot. A gyógyításban a színtelen topáz elmozdítja a megrekedt vagy megakadt energiát.

Segít a gyenge látáson, a szempanaszokon, élénkíti az anyagcserét.

Arany topáz /imperiál topáz/

Úgy viselkedik, mint az elem: spirituálisán és fizikailag is újra feltölt, erősíti a hitet és az optimizmust. Kitűnő kő a tudatos kapcsolatteremtéshez az Univerzum legmagasabb rendű erőivel, és használható az ezen a módon megszerzett információk tárolására is. Emlékeztet isteni gyökereinkre.

Elősegíti képességeink felismerését, erre ösztönöz is, és hozzánk vonzza a segítőkész embereket. Hasznos azoknak, akik hírnévre vágynak, mivel karizmatikussá teszi őket, és biztossá a saját képességeikben, ami büszkeséggel tölti el őket, de mindeközben azért nagylelkűek és nyíltszívűek maradnak. Lehetővé teszi, hogy legyőzzük korlátainkat és nagy terveket tűzzünk magunk elé. Harmonizáló hatású, segít az idegességen és a kimerültségen.

A gyógyításban regenerálja a sejtszerkezetet és erősíti a napfonatcsakrát, valamint jótékonyan hat az idegi kimerültségre és a tápanyagok nem megfelelő elégetésére. Kedvezően befolyásolja a májat, az epehólyagot és a belső elválasztású mirigyeket. Vérnyomásnövelő hatást fejt ki, gyakran alkalmazzák bulimia ellen. Fokozza a női termékenységet.

Rózsaszín topáz

A remény köve. Gyengéden megszabadít a rendellenesség régi mintáitól, eloszlatja az ellenállást és utat nyit a sugárzó egészséghez. Ez a kő megmutatja az isteni lét arcát.

ÖSSZENŐTT KRISTÁLY

Rutiltartalmú topáz

Ritka kő, de rendkívül hatásos vizualizációhoz és megnyilatkozáshoz. Kitűnően használható kristályjósláshoz; ha megfelelően programozott, mélyreható megérzéseket biztosít, valamint az életünkbe vonzza a szeretetet és a fényt.