Nézd meg Unakit ásvány ékszereinket! >>

UNAKIT /EPIDOT/

SZÍN

Zöld, vöröses-barnás

CSAKRA

Szívcsakra

HOROSZKÓP

Ikrek

JELLEGZETESSÉGEI

Az unakit a látomás köve. Összehangolja az érzelmeket a spiritualltással. A harmadik szemre téve megnyitja azt, s elősegíti a vizualizációt és látomások születését. Ha arra van szükség, biztosítja a földelést és hasznos lehet meditáció után.

Használható sorsvető kristályként kristályjósláshoz: jelzi, hol van szükség kompromisszumra és együttműködésre. Alkalmazásának azonban az a legjobb módja, ha tíz vagy tizenkét másik megfelelő kővel együtt használjuk. Ezeket a koptatott köveket egy közös tasakban kell tartani. Látatlanban egyet válasszunk ki közülük ahhoz, hogy egy feltett kérdésre választ kapjunk.

A környezetünkben elhelyezve – legyen az akár egy nagyobb darab, akár több kicsi, koptatott kő egy tálban – nyugodt, finom energiát biztosít; és megsemmisíti a televízióból áradó elektromágneses szennyeződés hatásait, ha a készülék tetejére vagy mellé tesszük.

Az unakit elősegíti az újjászületést, fényt derít rájuk, összehangolja a múltbeli blokkok okaival kapcsolatos információkat, és finoman megszünteti azokat a körülményeket, amelyek akadályozzák a spirituális és a pszichológiai fejlődést. Ugyancsak hatékony az előző életek gyógyításában, mert visszavisz a problémák eredetéig, és lehetővé teszi az újragondolást. Ha ezt akarjuk elérni, az unakitot tartsuk a kezünkben vagy tegyük a harmadik szemre!

Akár a távoli, akár a közeli múltból ered is a rendellenesség, ez a kő elér az alapvető okhoz, bármelyik szinten található is, a felszínre hozza, így átalakíthatóvá válik.

GYÓGYHATÁSA

Elősegíti a lábadozást és a felépülést a súlyosabb betegségek után. Jótékonyan hat a reproduktív rendszerre; ahol szükséges, megkönnyíti a súlygyarapodást; hasznos a kismamáknak, hogy a terhesség egészségügyi szempontból problémamentes legyen, valamint serkenti a bőrszövet és a haj növekedését.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre, vagy használjuk elixírként!