Nézd meg Zöld jáde ásvány ékszereinket! >>

ZÖLD JÁDE

 

CSAKRA

Szívcsakra

HOROSZKÓP

Mérleg, Halak, Rák

JELLEGZETESSÉGEI

A zöld kínai jáde az egyik legnépszerűbb és leggyakoribb a jáde gyűjtőcsoporton belül, amelyik hazájában, Kínában nemzeti kőnek számít. Növeli használójának tudatosságát és hosszú, egészséges élettel ajándékozza meg. A kínaiak a jádét a legfőbb erények megtestesítőjének tartják: bölcsesség, bátorság, irgalmasság és szerénység szimbóluma.

A zöld szín általános nyugtató hatással bír. Igaz ez a jádéra is, mivel csökkenti az agressziót, segít a hangulatingadozások leküzdésében, belső békét közvetít. Több örömmel és életkedvvel ajándékoz meg minket. Növeli a bennünk lévő szeretetet, a harmónia iránti igényünket. Használhatjuk a megromlott kapcsolatok harmonikussá tételére is.

GYÓGYHATÁSA

Csökkenti a vérnyomást, enyhíti a leégés és az égési sérülések okozta fájdalmat, regenerálja a bőrt. A legáltalánosabban elterjedt jáde. Nyugtatja az idegrendszert, és a szenvedélyt, eredményeket hozó utakra tereli. Segít megszabadulni a rémálmoktól és a félelmektől, jó lámpaláz ellen. A zöld jáde segít a vese, lép és bélrendszeri fájdalmaknál, betegségeknél. Szabályozza a szervezet sav-bázis egyensúlyát, illetve vízháztartását is, mivel pozitív hatással bír a vese, húgyhólyag működésére is. Méregtelenítő hatású, segít a méreganyagok kiválasztásában, elvezetésében.