Nézd meg Akvamarin ásvány ékszereinket! >>

AKVAMARIN

SZÍN

Zöldeskék

CSAKRA

Torokcsakra

HOROSZKÓP

Halak, Szűz, Skorpió, Mérleg, Vízöntő, Ikrek, Rák

JELLEGZETESSÉGEI

Az akvamarin a bátorság köve. Nyugtató energiái csökkentik a stresszt, és lecsillapítják az elmét. Harmóniát teremt a környezetében, véd a szennyező anyagok ellen. Az ősi időkben azt tartották róla, hogy szembeszáll a sötétség erőivel. A hajósok talizmánként hordták magukkal vízbe fulladás ellen.

Pszichológiailag:

Az akvamarin elsősorban az érzékeny emberek kristálya. Erejével felébreszti másokban a toleranciát. Legyőzi az előítéletet, támogatást nyújt bárkinek, akit nyomaszt a felelősség; viszont segít abban, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért. A személyiséget becsületessé, kitartóvá és dinamikussá teszi. Szétzúzza a régi, önromboló programokat.

Az akvamarin megnyugtatja az elmét. Megszűri az agyat elérő információkat, fejleszti a felfogóképességet, élesíti az elmét és eloszlatja a fejetlenséget. Megvan az a képessége, hogy segíti lezárni a befejezetlen üzleti ügyeket. Bármiről legyen is szó, minden szinten megkönnyíti a lezárást, befejezést. A kommunikációt megnehezítő blokkokat oldja, fejleszti az önkifejezést. Segítségünkre van a mögöttes érzelmi állapotok megértésében és az érzelmeink kifejezésében. Enyhíti a félelmeket, fokozza az érzékenységet.

Spirituálisán:

Az akvamarin élesebbé teszi a megérzést. Csodálatos kő a meditációhoz: magasabb rendű tudatállapotok és a spirituális tudat elérését teszi lehetővé, valamint emberbaráti szolgálatra bátorít.

Védi az aurát és összehangolja a csakrákat, megtisztítja a torokcsakrát. Ugyancsak összehangolja a fizikai és a spirituális testet.

GYÓGYHATÁSA

Segíti a hormonháztartás szabályozását, javítja a látást és erősíti az immunrendszert. Fokozza a teljesítőképességet és a céltudatosságot. Az akvamarin hasznos torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra. Összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a hormonokat, valamint a növekedést. Általános frissítő hatása van. Erősíti a szervezet tisztító feladatokat ellátó szerveit; jótékonyan hat a szemre, az állkapocsra, a fogakra és a gyomorra. Egyaránt segítséget jelent a rövid- és a távollátásra, valamint csillapítja az immunrendszer túlreagálását.

ALKALMAZÁSA

Tartsuk a kezünkben, vagy tegyük valamely testrészre!