Nézd meg Ametiszt ásvány ékszereinket! >>

AMETISZT

FAJTÁI:

  • Viola-levendula ametiszt
  • Chevron ametiszt
  • Ananász ametiszt

SZÍN

A bíbortól a levendulaszínig

CSAKRA

Koronacsakra

HOROSZKÓP

Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak, Kos

JELLEGZETESSÉGEI

Az ametiszt rendkívül hatékony és védelmező kő, magas spirituális rezgéssel. Természetes nyugtató, blokkolja a negatív környezeti energiákat. Nyugalma erősíti a magasabb rendű tudatállapotot és a meditációt. Erős tisztító és gyógyító képességei vannak, fokozza a spirituális tudatot. Hagyományosan a részegség megelőzésére viselték; józanító hatással van a mértéktelenségre és a káros szenvedélyekre; minden területen a megfontoltságot támogatja. Megszünteti a függőséget és mindenféle blokkot. Magasabb szinten ez a kristály utat nyit egy másik valóságba.

Az ametiszt rendkívül jót tesz az agynak; attól függően, hogy mire van szüksége, nyugtatja vagy serkenti. Meditáció közben a gondolatokat távol tartja a mindennapok történéseitől, nyugtatja a vívódót, s ezzel elmélyültebb megértést tesz lehetővé. Szellemileg segíti, hogy kevésbé szétszórtak legyünk, jobban tudjunk összpontosítani és tisztában legyünk a képességeinkkel. Támogatja az új ötletekkel való azonosulást, összekapcsolja az okot és az okozatot.

Ez a kő megkönnyíti a döntéshozatalt, egyformán biztosít józan észt és spirituális megérzéseket, valamint segíti a döntések és a megérzések gyakorlati alkalmazását. Szellemileg megnyugtat és szintetizál, segíti az ingerület átvitelt az agyban. Megszünteti az agy hiperaktivitása okozta álmatlanságot, és véd az ismétlődő rémálmok ellen. Fokozza az emlékezőtehetséget, fejleszti az eltökéltséget; és támogat abban, hogy megvalósítható célokat tűzzünk magunk elé. Elősegíti, hogy emlékezzünk az álmainkra és megértsük azokat, erősíti bennünk a vizualizáció képességét.

Az ametiszt egyensúlyt teremt mindenben, fejleszti az érzelmi kiegyensúlyozottságot. Elűzi a haragot, a dühöt, a félelmet és az aggódást. Enyhíti a szomorúságot és a bánatot, támogatást nyújt az olyan helyzetekben, amelyekben vesztesnek érezzük magunkat.

Az egyik legspirituálisabb kő:

Erősíti az isteni szeretetet, megmutatja a maga valójában; fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Működésbe hozza a megérzést, és hangsúlyozza a médiumi képességeket. Kitűnően lehet vele meditálni és kristályból jósolni, míg a harmadik szemre helyezve serkenti annak működését. Ha ametiszttel alszunk, lehetővé teszi a testen kívüli élmények megélését, és intuitív álmokat hoz.

GYÓGYHATÁSA

Az ametiszt serkenti a hormonképződést; összehangolja a belső elválasztású rendszert és az anyagcserét. Erősíti a tisztító- és a kiválasztó szerveket, valamint az immunrendszert. Csökkenti a fizikai, az érzelmi és a pszichológiai fájdalmat. Enyhíti a fejfájást, oldja a feszültséget. Jótékonyan hat a horzsolásra, a sérülésre, a duzzanatra, valamint a hallásproblémákra. Gyógyítja a tüdő- és a bőrbetegségeket, a sejtzavarokat, valamint az emésztőszervek és légutak rendellenességeit. Hasznos a belek számára, szabályozza a bélflórát, kiűzi a parazitákat, és elősegíti a víz újra felszívódását. Megszünteti az álmatlanságot és nyugodt alvást biztosít.

Izommerevség- és duzzanatok esetén csillapítja a fájdalmat, de jó hatással van a bőrbetegségekre és a légúti megbetegedésekre is. Javítja a koncentrációt és nyugalmat áraszt.

Az érzékszerveken túli szinten az ametiszt egyensúlyba hozza, összekapcsolja a fizikai, a szellemi és az érzelmi testet, és összeköti a spirituálissal. Tisztítja az aurát, átalakítja a negatív energiát, serkenti a torok- és a koronacsakrát. Segít mindazoknak, akik éppen készülődnek a nagy átalakulásra, a halálra. Stabilizálja a pszichiátriai betegségekben szenvedők állapotát, de nem szabad használni paranoia és skizofrénia esetén.

ALKALMAZÁSA

Viselj ük vagy tegyük a megfelelő helyre, elsősorban, mint ékszert.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános tulajdonságok mellett a következő színeknek és formáknak egyedi sajátosságaik is vannak:

Viola-levendula ametiszt

Különösen magas a rezgése. Serkentik, majd nyugtatják a torok- és a szívcsakrát. A bíborszínű „virágok” fényt és szeretetet hoznak a környezetünkbe.

Chevron ametiszt

A harmadik szem egyik legjobb serkentője. Egyaránt segíti a belső, intuitív és a külső, fizikai látást. Erőteljesen összpontosított energiája eloszlatja és taszítja a negativitást. A kő tisztítja az aurát, és támogatást nyújt az elemzéséhez. Erős a gyógyító mezője, harmonikussá teszi a test szerveinek működését, serkenti az immunrendszert. Hozzásegít ahhoz, hogy bármilyen problémára megtaláljuk a helyes megoldást és alkalmazni is tudjuk.

Ananász ametiszt

Kis zárványok borítják a felszínt, amelyekből kristálycsúcsok emelkednek ki, mint a mesebeli kastély tornyocskái, s lehetővé is teszi a kapcsolatot a rejtélyek és a tündérmesék birodalmával.