Nézd meg Apatit ásvány ékszereinket! >>

APATIT

FAJTÁI:

  • Kék apatit
  • Sárga apatit

SZÍN

Sárga, zöld, szürke, kék, fehér, bíbor, barna, vöröses barna, lila

CSAKRA

Napfonat csakra, szívcsakra, torokcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

Az apatit folyamatokat elindító tulajdonságokkal rendelkezik. A megnyilatkozások köve: elősegíti az emberbaráti hozzáállást és a szolgálat elfogadását. Fejleszti a médiumi képességeket és a spirituális ráhangolódást, elmélyíti a meditációt, valamint minden szinten segíti a kommunikációt és az önkifejezést.

Pszichológiailag:

Az apatit növeli az eltökéltséget, energiatartalékokat raktároz el. Nyitottságra és az emberekkel szembeni könnyedségre ösztönöz: arra bátorít, hogy keressük mások társaságát; megszünteti a tartózkodást és az elhidegülést, az önmagunkkal és másokkal szembeni negatív beállítottságot.

Serkenti a kreativitást és az értelmet. Elsimítja a zűrzavart, segít hozzájutni azokhoz az információkhoz, amelyeket önmagunk és a közösség javára tudunk felhasználni. Enyhíti a szomorúságot, a búskomorságot és a haragot. Mérsékli az ingerlékenységet, ellensúlyozza az érzelmi kimerültséget. A gyökércsakrában az energiaáramlás szabaddá tételével elűzi a csalódottságot.

GYÓGYHATÁSA

Enyhíti a bakteriális fertőzéseket, elősegíti a regenerálódást és a sejtképződést (például leégés esetén). Csillapítja a jövőtől való félelmet, erősíti a motiváltságot és az optimizmust.  Az apatit gyógyítja a csontokat. Segíti a kalciumfelszívódást, s ezzel jótékonyan hat a porcokra, a csontokra, a fogakra, motorikus képességekre; valamint enyhülést hoz az ízületi gyulladásra-problémákra és az angolkórra. Elfojtja az éhségérzetet és növeli az anyagcsereértéket, egészséges táplálkozásra sarkall. Kedvező hatást fejt ki a mirigyekre, a meridiánokra és a szervekre; megszünteti a magas vérnyomást. Egyensúlyba hozza a fizikai, az érzelmi, a szellemi és a spirituális testet, valamint a csakrákat; csillapítja a hiperaktivitást.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a bőrön az érintett rész fölött.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék apatit

A spirituális útmutatás nagyon magas szintjével áll kapcsolatban. Megkönnyíti a nyilvánosság előtti beszédet, elősegíti az adott közösségen belüli kommunikációt; megnyitja a torokcsakrát, jótékonyan hat a szívre és az érzelmi rendellenességekre.

Sárga apatit

Gondoskodik a szervezet tisztaságáról, különösen a méreganyagok kiürítéséről. Aktiválja a napfonatcsakrát, eltávolítja a megrekedt energiát. Jótékonyan hat a krónikusfáradtság-szindrómára, a búskomorságra és a depresszióra.