Nézd meg Aragonit ásvány ékszereinket! >>

ARAGONIT

SZÍN

Fehér, sárga, aranyzöld, kék, barna

CSAKRA

Gyökércsakra, szakrális csakra

HOROSZKÓP

Bak

JELLEGZETESSÉGEI

Az aragonit megbízható földgyógyító és földelő kő. Kapcsolatban áll a földanyával, segít megérteni az üzeneteit; valamint a hulladékok újrahasznosításának támogatásával védelmezi a természeti értékeket. A stresszes időszakokban különösen hasznát vesszük annak a képességének, hogy egyensúlyban tartja és földeli a fizikai energiákat. Stabilizálja az alap- és a földcsakrákat, elmélyíti a kapcsolatot a Földdel. Nagyon finoman visszavisz bennünket a gyermekkorunkba, vagy még azon is túl, hogy megismerhessük a múlt történéseit.

Pszichológiailag:

Az aragonit türelemre és elfogadásra tanít. Ellensúlyozza a túlérzékenységet. Praktikus energiái fokozzák a fegyelmet és a megbízhatóságot, gyakorlatiasabbá teszik életszemléletünket.

Mentálisan:

Ez a kő segít az éppen elvégzendő feladatra összpontosítani a figyelmünket, a gondolkodásmódunkat pedig rugalmassá és megértővé teszi. Felfedi a problémák és a helyzetek okait.

Érzelmileg:

Az aragonit elűzi a haragot és az érzelmi stresszt. Erőt és támogatást biztosít.

Fizikailag:

Az aragonit lehetővé teszi, hogy kényelmesen és jól érezzük magunkat a saját testünkben. Szembeszáll a rendellenességekkel, elsősorban az idegrángásokkal- és görcsökkel, amelyeket a belső nyugtalanság okoz. Stabilizáló kő, amely a testen belül földel és teremt egyensúlyt.

Spirítuálisan:

Ez a kristály megszilárdítja a spirituális fejlődést, amelyre különben nincs hatásunk. Nyugtat és kiegyensúlyoz; helyreállítja a harmóniát, és a rezgések magas spirituális szintre emelésével felkészít a meditációra, míg a fizikai testet energiával tölti fel.

GYÓGYHATÁSA

Segít az ízületi reumán, javítja az emésztést. Oldja a belső feszültséget, segít lelki egyensúlyt teremteni, elősegíti az általános jó közérzetet. Az aragonit felmelegíti a végtagokat azzal, hogy a testen keresztül energiával látja el őket. Jótékonyan hat a Reynaud- kórra és a megfázásra. Gyógyítja a csontokat, segíti a kalcium felszívódását, és helyreállítja a porckorongok rugalmasságát. Ugyancsak enyhíti a fájdalmat.

ALKALMAZÁSA

Tartsuk a kezünkben, vagy tegyük valamely testrészre!