Nézd meg Aventurin ásvány ékszereinket! >>

AVENTURIN

FAJTÁI:

  • Kék aventurin

SZÍN

Zöld, kék, vörös, barna, őszibarack színű

CSAKRA

Szakrális csakra, szívcsakra

HOROSZKÓP

Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő

JELLEGZETESSÉGEI

Az életben való boldogulás nagyon pozitív köve. Szoros kapcsolatban áll a tündérvilággal. Ha aventurint viselünk, elnyeli az elektromágneses szmogot és véd a környezetszennyezés ellen. Mobiltelefonra ragasztva a rezgések ellen nyújt védelmet. Feszültségmentesíti és kedvezőre fordítja a negatív helyzeteket.

Pszichológiailag:

Az aventurin megerősíti a vezetői képességeket és a döntéshozatalt. Erősíti a könyörületet, valamint az empátiát. Visszavisz bennünket a múltba, hogy megtaláljuk a rendellenességek okait. Ez a kő csökkenti a dadogást és a súlyos idegbetegséget, s egyben segít megérteni, hogy mi húzódik meg a betegségek mögött. Stabilizálja a lelki állapotot, serkenti a felfogóképességet, és fokozza a kreativitást. Segít felismerni az alternatívákat, lehetőségeket, különösen a mások által nyújtottakat. Összekapcsolja egymással a szellemi és az érzelmi testet. Az aventurin csillapítja a haragot, ingerültséget. Elősegíti a fájó érzelmek gyógyulását, képessé tesz arra, hogy a szív parancsa szerint éljünk.

Fizikailag:

Az aventirun fokozza a teljes harmónia érzését. A születéstől hétéves korig szabályozza a fejlődést. Egyensúlyba hozza a férfi- és női energiát, és elősegíti a szív regenerációját.

Spirítuálisan:

Védi a szívcsakrát.

GYÓGYHATÁSA

Vigaszt nyújt, védi és gyógyítja a szívet. Enyhíti a stressz okozta szívpanaszokat, jótékony hatással van az idegrendszerre. Segíti a személyiség kibontakozását, csillapítja a félelmet és megnyugtat. Az aventurin hasznára van a csecsemőmirigynek, a kötőszövetnek és az idegrendszernek. Egyensúlyban tartja a vérnyomást, serkenti az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, valamint megelőzi az érelmeszesedést és a szívrohamot. Gyulladáscsökkentő hatása is van, csillapítja a bőrkiütéseket, az allergiás tüneteket és a migrénes fejfájást; nyugtatja a szemet. Jó hatással van a mellékvesékre, a tüdőkre, az arcüregekre, a szívre, az izom-, valamint a húgyivari rendszerre. Elixírként gyógyítja a bőrproblémákat.

ALKALMAZÁSA

Tartsuk a kezünkben, vagy tegyük a megfelelő pontra!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színnek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék aventurin

Csakra

Torokcsakra, homlokcsakra

Hatékony szellemi gyógyító. Segít a kiütéseken és az allergián, jó hatással van a bőrproblémákra. Enyhíti a félelmet, segít a feszültségoldásban.