Nézd meg Dioptáz ásvány ékszereinket! >>

DIOPTÁZ

SZÍN

Mély kékeszöld vagy smaragdzöld

CSAKRA

Szívcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A dioptáz hatékonyan gyógyítja a szívet, és nyitja meg a felső szívcsakrát. Csodálatos kékeszöld színe valamennyi csakra működését nagyobb szintre emeli, segíti a spirituális ráhangolódást, valamint a tudat magasabb rendű szintjeinek elérését. Drámai hatással van az emberi energiamezőre.

Pszichológiailag:

A dioptáz segít az „itt és most”-ban élni, viszont paradox módon aktiválja az előző életekből hozott emlékeket. Támogatja a pozitív életszemléletet, és belénk neveli azt a képességet, hogy mozgósítani tudjuk saját erőforrásainkat. Az élet minden területén pozitívvá változtatja a negatívat, legyőz bármilyen hiányérzetet, és képessé tesz a lehetőségek kihasználására. Különösen akkor hasznos, ha nem tudjuk, hogy ml is legyen a következő lépés. Ez a kristály viszont megmutatja az irányt.

Mentálisan:

A dioptáz erős szellemi tisztító és méregtelenítő. Feloldja bennünk azt a kényszert, hogy másokat irányítsunk.

Érzelmileg:

Hidat képezhet az érzelmi gyógyuláshoz, különösen a gyerekek körében. Zöld sugara a szív mélyére hatolva begyógyítja az elüszkösödött sebeket és az elfelejtett sérüléseket. Megszünteti a szomorúságot, az árulást és a sajnálatot; rendkívül hatásos a szívfájdalmakra és a szakítás miatti bánatra.

A dioptáz arra tanít, hogy egy kapcsolaton belüli fájdalom és nehézség végső soron nem más, mint az önmagunktól való belső eltávolodás tükröződése. Ez a kristály ezt a kapcsolatot állítja helyre, és minden szintet szeretettel tölt fel, valamint meggyógyítja az érzelmi fekete lyukat, amely szeretet után sóvárog. Eloszlatja az elvárásokat arról, hogy a szerelemnek, milyennek is kellene lennie, és új szeretetrezgést hoz.

Spirituálisán:

A harmadik szemre helyezett dioptáz serkenti a spirituális ráhangolódást és a tisztánlátást. Tudatosítja a belső gazdagságot.

GYÓGYHATÁSA

A dioptáz szabályozza a sejtelváltozásokat, aktiválja a csecsemőmirigyet, enyhíti a Méniére-kórt, csökkenti a magas vérnyomást, valamint csillapítja a fájdalmat és a migrént. Segít a szívroham megelőzésében, gyógyítja a szívbetegségeket. Jótékony hatással van a kimerültségre, és megszünteti a sokkot. Méregtelenít, csillapítja az émelygést, valamint regenerálja a májat. Különösen hatásos a szenvedélybetegségek és a stressz legyőzésére. Elixírként használjuk fejfájásra és fájdalomra. Enyhíti a felső légutak megbetegedéseit, tisztítja a vért, sőt potencianövelő hatást is tulajdonítanak neki. Fokozza a találékonyságot, élénkéti a képzetet.

ALKALMAZÁSA

A felső szívcsakra felett. Kitűnő hatású drágakőeszenciaként.