Nézd meg Fuchsit ásvány ékszereinket! >>

FUCHSIT /ZÖLD MUSZKOVIT/

SZÍN

Zöld

CSAKRA

Szívcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A fuchsit elősegíti a tudás gyakorlati hasznosítását. Arra ösztönöz, hogy az egészségünkkel és a jólétünkkel kapcsolatban a holisztikus szemléletmódot kövessük.

Pszichológiailag:

A fuchsit különösen azoknak hasznos, akik úgy gondolják, hogy a mostani és az előző életeikben mások feltétel nélküli szolgálata volt az osztályrészük, s szeretnék megszüntetni ennek következményeit. Véget vet a mártíromságra való hajlamnak. Ez a kristály megmutatja, miként lehetünk segítőkészek anélkül, hogy hatalmi csatározások vagy helytelenül értelmezett alázat csapdájába esnénk. A „szolgai” szerepet magukra vállalók közül sokan azért teszik ezt, mert úgy érzik, nem elég jók, ám a fuchsit reális önértékelésre tanít.

Ez a kő ahhoz nyújt támogatást, hogy mindig csak annyit tegyünk meg másokért, amennyi helyes és szükséges a lelkük fejlődéséhez; de azért segítségre készen álljunk, amíg mások tanulják az erre az életre szóló leckéiket. Hasznunkra válik a kísértés legyőzésére az olyan helyzetekben, amikor a látszólagos segítőkészségünkkel mást függő helyzetbe hozhatnánk, ami hájjal kenegetné a hiúságunkat. Ám ez a zöld kristály hozzásegíti a lelkeket ahhoz, hogy mindenki a saját egyéni útját járja be.

Kifejezetten hasznára van annak, akit a családjában vagy egy közösségben betegnek tekintenek, mert különféle tüneteket vélnek rajta felfedezni. Az ilyen „beteg” egy idő után azonosulni kezd a szerepével, és megbetegszik vagy valaminek a rabja lesz a család „kedvéért”. Ha viszont szeretne meg- vagy kigyógyulni, a családja nyomására mégis beteg vagy függő marad. Ám a fuchsit erőt ad az ilyen azonosult betegnek, hogy visszataláljon az egészséghez, és kivonja magát a családi konfliktusból. A fuchsit megszünteti a kölcsönös függést és az érzelmi zsarolást. Trauma és érzelmi feszültség után segít magunkhoz térni. Segít megtalálni a saját álláspontunkat.

GYÓGYHATÁSA

A fuchsit megnöveli a kristályok energiáját, és elősegíti az átadásukat. A legalacsonyabb pontig elviszi az energiát, helyreállítja az egyensúlyt. Oldja a fölösleges energia által okozott blokkokat, s az energiát pozitív csatornákba tereli. Egyensúlyba hozza a vörös-, és fehérvérsejtek arányát, gyógyítja a csőszindrómát és a megerőltetéstől ismételten bekövetkező sérülést, valamint kiigazítja a gerincoszlopot. Növeli a csont- és az izomrendszer rugalmasságát. Enyhíti a fájdalmas gyulladásokat, gyógyítja a viszketéssel járó bőrkiütéseket és a varas ekcémát.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre, vagy a meditáció alatt tartsuk a kezünkben!