Nézd meg Gagát ásvány ékszereinket! >>

GAGÁT /JET/

SZÍN

Fekete

CSAKRA

Gyökércsakra, homlokcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

Bár valójában a gagát megkövült fából képződött, úgy néz ki, mint a szén. A kőkorszak óta talizmánként használják. Elvonja a negatív energiát, és csillapítja az ok nélküli félelmeket. A nyak körül viselve védelmet biztosít. Óv az erőszakkal és a betegséggel szemben. A régi időkben a „sötétség lényei” ellen alkalmazták.

Úgy tartják, hogy akik ehhez a kőhöz vonzódnak, azok „öreg lelkek”, akik sokszor megtapasztalták már a földi inkarnációt.

A hagyomány szerint a gagát ékszer viselője testének részévé válik. Ezért azt tanácsolják, hogy az örökölt vagy vásárolt ékszereket nagy elővigyázatossággal meg kell tisztítani. A gyógyításhoz használt kövekkel pedig minden egyes alkalom után ugyanezt kell tenni.

A gagát stabilizálja a pénzügyi helyzetet, és védi az üzleti ügyeket. Ezért tehetjük a készpénz mellé vagy a ház gazdagságsarkába (a bejárati ajtótól balra a legtávolabb) vagy az üzlethelyiségbe.

Pszichológiailag:

A gagát lehetővé teszi, hogy kezünkbe vegyük életünk Irányítását. Helyrebillenti a hangulatváltozásokat, csillapítja a depressziót, stabilitást és egyensúlyt hoz. Enyhíti a magány fájdalmát.

GYÓGYHATÁSA

Jótékonyan hat a migrénre, az epilepsziára és a megfázásra. Leapasztja a mirigyduzzanatot, és gyógyítja a gyomorfájást. A hagyomány szerint kiváló a menstruációs görcsökre is. Ízületi, valamint csigolyakopás- és gyulladás esetén csillapítja a fájdalmat, továbbá görcsoldó hatást fejt ki.

ALKALMAZÁSA

Bárhol. Ékszerként javasolt ezüstbe foglalni.