Nézd meg Hematit ásvány ékszereinket! >>

HEMATIT

SZÍN

Ezüst, vörös

CSAKRA

Gyökércsakra, amulett

HOROSZKÓP

Bak, Vízöntő, Kos, Skorpió, Oroszlán

JELLEGZETESSÉGEI

A hematitnak elsősorban a földelő- és védőhatása jelentős. Megteremti a test, a szellem és a lélek harmóniáját. A testen kívüli utazáshoz használva védelmezi a lelket, és újra a testbe földeli. Megszünteti a negativitást, és megakadályozza, hogy negatív energiák lépjenek az aurába. Újrateremti a test nyugalmát és harmóniáját.

Úgy tartják, hogy a hematit hasznos a jogi ügyekben.

Pszichológiailag:

A hematit erős. Támogatja a bátortalan nőket, növeli az önérzetet és a túlélő képességet, fokozza az akaraterőt és a megbízhatóságot, magabiztosságot ad. Ez a kő semlegesíti az önkorlátozást, tágítja a lehetőségeket, gazdagítja az egyéniséget. Jótékony hatású a szenvedélybetegségek és a kényszer legyőzésében. Felhívja a figyelmet az életünket irányító beteljesületlen vágyakra. Hatékonyan kezeli a mértéktelen evést, a dohányzást és a mértéktelenség minden fajtáját. A hematit segít abban, hogy beletörődjünk a hibákba és a tanulással együtt járó tapasztalatokként fogadjuk el azokat, s ne szerencsétlenségként.

Mentálisan:

A hematit javítja a figyelem összpontosítást és a lényeglátást. Erősíti az emlékezetet és az eredeti gondolatokat. Növeli az életerőt, fokozza a tetterőt és a kitartást. A figyelmet az alapvető túlélési szükségletekre irányítja, és segít megoldani mindenféle problémát. Támogatást jelent a matematika és a technikai tárgyak tanulásához.

Fizikailag:

A hematit szorosan kötődik a vérhez. Újjászervezi, erősíti és szabályozza a vérellátást. Kivonja a forróságot a testből.

GYÓGYHATÁSA

Segít az olyan keringési problémákon, mint amilyen a Reynaud-kór, és a vér betegségein, például a vérszegénységen. Fokozza a vesék vértisztító hatékonyságát, regenerálja a szövetet. Serkenti a vas felszívódását és a vörösvérsejtek képződését, jó hatással van a vas felszívódására a belekben. Jótékonyan hat a lábgörcsre, az aggodalmaskodásra és az álmatlanságra, elősegíti az egészséges alvást; közreműködik a gerinc kiegyenesítésében és a törések gyógyításában. Elixírként lázcsillapításra használható.

ALKALMAZÁSA

A gerincoszlop két végén a gerincet gyógyíthatjuk vele.