Nézd meg Jáde ásvány ékszereinket! >>

JÁDE /JÁDEIT, NEFRIT/

FAJTÁI:

  • Kék/kékeszöld jáde
  • Barna jáde
  • Zöld jáde
  • Levendulakék jáde
  • Narancssárga jáde
  • Vörös jáde
  • Fehér jáde
  • Sárga jáde
  • Fekete jáde

SZÍN

Zöld, narancssárga, barna, kék, kékeszöld, krémszínű, levendulakék, vörös, fehér

HOROSZKÓP

Halak, Szűz, Skorpió, Mérleg, Vízöntő, Ikrek, Rák

JELLEGZETESSÉGEI

A jáde szinte minden kultúrában varázserő szimbóluma. A kínaiak a jádét a legfőbb erények megtestesítőjének tartják: bölcsesség, bátorság, irgalmasság és szerénység szimbóluma. A jáde a tisztaság és a nyugalom jelképe. Keleten nagyra értékelik, a lelki béke bölcsességét jelképezi. A szívcsakrával társítják, növeli és táplálja a szeretetet. Védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat. Azt tartják róla, hogy vonzza a szerencsét és a barátságot.

Pszichológiailag:

A jáde stabilizálja az egyéniséget, létrehozza az ész és a test egységét. Növeli az önállóságot.

Mentálisan:

Megszabadít a negatív gondolatoktól, és nyugtatja az elmét. Ötletekre sarkall, egyszerűbbé és érthetőbbé teszi az elvégzendő feladatokat, így azonnal hozzáfoghatunk az elvégzésükhöz.

Érzelmileg:

A jáde az álom köve. A homlokunkra helyezve jó meglátásokat sugalló álmokat hoz. Elősegíti az érzelmi felszabadulást, s elsősorban az ingerlékenységet szünteti meg.

Spirituálisán:

A jáde lehetővé teszi, hogy olyanná lehessünk, amilyenek igazából vagyunk, s feléleszti bennünk a rejtett tudást.

Fizikailag:

A jade tisztító kő, támogatja a szervezet szűrő- és kiválasztó feladatot ellátó szerveinek a működését. Különösen a vesék számára hasznos. A jádeitnek és a nefritnek ugyanazok a gyógyító tulajdonságai, ám az egyes színeknek egyedi sajátosságaik vannak.

GYÓGYHATÁSA

Jótékony a vesékre és a mellékvesékre, eltávolítja a méreganyagokat; újjászervezi a sejteket, gyógyítja a műtéti összevarrt sebeket. Fokozza a termékenységet, segítséget jelent a szülésnél. Egyensúlyban tartja a testfolyadékokat, a víz-só/sav-lúg arányt.

ALKALMAZÁSA

Viseljük, vagy tegyük a megfelelő testrészre! A kínaiak hisznek abban, hogy a kezünkben tartott jade tulajdonságai átáramlanak a testünkbe.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

A következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék/kékeszöld jáde

A béke és az elmélkedés jelképe. Belső nyugalmat és türelmet biztosít. A lassú, de biztos fejlődés köve. Segít azoknak, akik rajtuk kívülálló okok miatt érzik magukat túlterhelve.

Barna jáde

Erősen földel. A Földdel áll kapcsolatban, kényelmet és megbízhatóságot ad. Segít alkalmazkodni az új környezethez.

Zöld jáde

Csakra

Szívcsakra

Lásd, részletesen a Zöld jádéra kattintva.

Levendulakék jáde

Csakra

Homlokcsakra, koronacsakra

Csillapítja az érzelmi sérülést és traumát, belső békét teremt. Az érzelmi kérdésekben éleslátásra és józanságra tanít, valamint egyértelmű határokat állít fel.

Narancssárga jáde

Energiával tölt fel; és finoman ösztönöz. Örömet ad, és arra tanít, hogy mindannyian szoros kapcsolatban állunk egymással.

Vörös jáde

A legszenvedélyesebb és a leginkább ösztönző jade. A szerelemmel áll kapcsolatban és kiengedi a gőzt. Csillapítja a haragot, oldja a feszültséget; méghozzá oly módon, hogy az a javunkra váljon.

Fehér jáde

A leghasznosabb útra tereli az energiát. Megszűri a zavarokat, hangsúlyozza a legjobb elérhető eredményt, segíti a döntéshozást és vonzza a megfelelő információkat.

Sárga jáde

Energiával tölt fel és ösztönöz, de van benne lágyság is; örömöt és boldogságot hoz. Arra tanít, hogy mindannyian szoros kapcsolatban állunk egymással.

Fekete jáde

Csakra

Napfonat csakra, amulett-kő, várandósok köve

Szabályozza a vese és a hólyag működését. Megszabadít az ártalmas gondolatoktól, és segít megtalálni az egyensúlyunkat. Amulettként hatékony védelmet biztosít.