Nézd meg Kalcit ásvány ékszereinket! >>

KALCIT

FAJTÁI:

 • Fekete kalcit
 • Kék kalcit
 • Színtelen kalcit
 • Arany kalcit
 • Zöld kalcit
 • Izlandi pát /optikai kalcit/
 • Narancsszínű kalcit
 • Rózsaszín kalcit /mangano kalcit/
 • Vörös kalcit
 • Rombusz kalcit
 • Sárga kalcit

SZÍN

Zöld, kék, sárga, narancssárga, színtelen, barna, rózsaszín, szürke, vörös

HOROSZKÓP

Ikrek, Bak

JELLEGZETESSÉGEI

A kalcit hatékonyan növeli és tisztítja az energiát. Ha a szobában egyszerűen csak leteszünk egy kalcitot, megtisztítja a környezetet a negatív energiáktól, a saját energiaszintünket pedig megemeli. A testen belül pedig felszabadítja a megrekedt energiát. A többféle színű kalcit használata tisztítja a fizikai és a finomtesteket. A kalcit aktív kristály: felgyorsítja a fejlődést és a növekedést. Ez a spirituális kő a magasabb rendű tudathoz kapcsolódik, így megnyitja az utat hozzá, felerősíti a médiumi képességeket, az üzenetközvetítést és a testen kívüli élmények megtapasztalását. Előmozdítja a spirituális fejlődést, lehetővé teszi, hogy a lélek emlékezzen az átélt élményekre, miután visszatér a testbe.

Pszichológiailag:

A kalcit összekapcsolja az érzelmeket és az értelmet, így létrehozza ezzel az érzelmi intelligenciát. Pozitív a hatása, különösen akkor, amikor valaki elvesztette a reményt és az ambícióit. Szembeszáll a lustasággal, segít energikusabbá válni minden szinten.

Mentálisan:

Megnyugtatja az elmét, felismerésre és elemzésre tanít, ösztönzi az előrelátást, és serkenti a memóriát. Segít megkülönböztetni és megőrizni a fontos információkat. A kalcit azt a képességet adományozza, hogy az ötleteket tettekre tudjuk váltani. Hasznos kő a tanuláshoz is.

A kalcit csillapítja az érzelmi stresszt, azt derűvel helyettesíti. Stabilizáló kő: fokozza a bizalmat önmagunkban, és erősíti bennünk azt a képességet, hogy felül tudjunk emelkedni a kedvezőtlen sorsfordulatokon. Nagyon finom szinten a megfelelő színű kalcitok elrendezésével tisztíthatjuk, egyensúlyba hozhatjuk és energiával tölthetjük fel a csakrákat.

GYÓGYHATÁSA

A kalcit tisztítja a kiválasztó szerveket. Elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, a mészlerakódást viszont feloldja; erősíti a csontvázat és az ízületeket. Csillapítja a beleket és a bőrbetegségeket. Serkenti a véralvadást és a szövetek gyógyulását. Megerősíti az immunrendszert, és kisgyerekeknél támogatja a növekedést. Elixírként gyorsan kifejti a hatását: alkalmazható bőrre, fekélyekre, szemölcsökre és gennyes sebekre. A kalcit tisztítja, és újra energiával tölti fel a csakrákat.

ALKALMAZÁSA

Fogjuk a kezünkben, vagy tegyük a megfelelő testrészre! Viseljük függődíszként! Használjuk drágakő-eszenciaként!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Fekete kalcit

Adathordozó kő, az emlékek felidézéséhez, hogy a múltat el lehessen engedni. Trauma vagy stressz után a lelket visszatéríti a testbe, enyhíti a depressziót, de hasznos társ, lelki bánatban is.

Kék kalcit

Csakra

Torokcsakra, homlokcsakra

Enyhíti a fog- és a fejfájást, csillapítja a mandulagyulladást. A felépülés és a relaxáció gyengéd köve. Csökkenti a vérnyomást, és minden szinten oldja a fájdalmat. Szelíden csillapítja az idegeket, ugyanakkor oldja a szorongást. Felszabadítja a negatív érzelmeket. Optimistává tesz, gyermekkorban elősegíti a szellemi fejlődést. A torokcsakrán használva segíti az egyértelmű kommunikációt, különösen ott, ahol eltérőek.

Színtelen kalcit

Mindent gyógyít, különösen ellxírként. Hatékony méregtelenítő. Fizikai szinten fertőzésgátlóként viselkedik, míg nagyon finom szinteken tisztítja és összehangolja a csakrákat fent és lent. A szivárványos, színtelen kalcit lényeges változást idéz elő: az új kezdetek köve. Biztosítja a lélek mélyreható gyógyulását, a finomtestek revitalizációját; megnyitja és tisztítja a külső és a belső látást.

Arany kalcit

Kitűnő meditációhoz és a magasabb rendű szellemi síkokkal való kapcsolatfelvételhez. Szellemi éberségre nevel, mivel a magasabb rendű szellemi energiákat földeli a fizikai világba. Tegyük a napfonat- vagy a koronacsakrára.

Zöld kalcit

Csakra

Szívcsakra

Szellemi gyógyító: oldja a merev meggyőződéseket, a régi programokat, és újra egyensúlyt teremt a gondolkodásmódban. Segít elengedni mindazt, ami bár ismerős és kényelmes, de tovább már nem szolgálja az érdekeinket; támogatja a kommunikációt, valamint egy régóta halódó helyzet pozitív irányú elmozdulását. Javítja az emlékezetet, és általában nyugtatólag hat. A zöld kalcit segít a gyerekeknek, megvédi az álláspontjukat a vitákban. Az immunrendszer hatékony serkentője, csökkenti a verejtékezést. Elnyeli a negativitást, és megszabadítja a testet a bakteriális fertőzésektől. Enyhíti az ízületi gyulladásokat, valamint a szalagok és az izmok összehúzódását, de hasznos a törött csontok összeillesztésekor is. Zöld sugarai csillapítják a lázat, az égési sérüléseket és a gyulladást, nyugtatják a mellékveséket, enyhülést jelentenek a harag kiváltotta rendellenességekre. A zöld kalcitot rendszeresen tegyük a testünkre, hogy elnyelje a rendellenességeket, viszont minden használat után alaposan meg kell tisztítani.

Izlandi pát /optikai kalcit/

Csakra

Szívcsakra, homlokcsakra

Kitágítja a képzeletet, és gyógyítja a szemet. Segít felismerni a szavak mögött a kétértelműséget. Fokozza az optimizmust, növeli az öntudatosságot. Csökkenti a migrénes fejfájást okozó feszültséget. Erősíti a gerincoszlopot, enyhíti az ekcémás tüneteket, erősíti a kéz- és lábkörmöket, valamint a fogzománcot. A kalcitnak ez a fajtája kitűnően tisztítja a finomtesteket.

Narancsszínű kalcit

Csakra

Szakrális csakra, szívcsakra

Nagymértékben energizáló és tisztító kő, különösen az alsóbb csakrák esetében. Egyensúlyba hozza az érzelmeket, megszünteti a félelmet, legyűri a depressziót. Megoldja a problémákat, és maximálisan kihasználja a lehetőséget. Világosságot teremt és elősegíti a belső egyensúlyt. Gyógyítja a nemzőszerveket, az epehólyagot és az olyan béllel kapcsolatos betegségeket, mint az irritábilis bélszindróma, s eltávolítja a nyálkát a rendszerből. Erősíti, szilárdítja a csontokat és a kötőszöveteket, hűsíti a gyulladásokat.

Rózsaszín kalcit /mangano kalcit/

Csakra

Szívcsakra

Ez a szívkristály az angyali birodalommal áll kapcsolatban. A megbocsátás köve; elűzi a félelmet és a dühöt, amely a szívet a múlt csapdájában tartja fogva, s feltétel nélküli szeretetet hoz. Segíti az önértékelést- és az elfogadást; gyógyítja az idegrendszer betegségeit: csillapítja a feszültséget és az aggódást. Megelőzi a rémálmokat. A rózsaszín kalcit szeretetteljes energiája gyengéden oldja az ellenállást. Hasznos mindenkinek, aki bármilyen trauma vagy bántás miatt szenved.

Vörös kalcit

Növeli az energiát, derűssé teszi az érzelmeket, támogatja az akaraterőt, és megnyitja a szívcsakrát. Elviszi a megrekedt energiát, beleértve a székrekedést is, valamint oldja a blokkokat. Az alapcsakrákkal rezeg együtt: ezeket energiával tölti fel. Csillapítja a félelmet, és fényt derít arra, hogy miből is ered. A vörös kalcit életereje energiával tölti fel egy összejövetelt is. Fizikai szinten gyógyítja a csípő és az alsó végtag problémáit, lazítja az ízületeket; és nagyon finom szinten eltünteti a blokkokat, amelyek megakadályozzák, hogy előre tudjunk lépni az életben.

Rombusz kalcit

Csillapítja az elmét, szellemi nyugalmat teremt. Hatékonyan gyógyítja a múltat.

Sárga kalcit

Kiselejtez mindent, amire már nincs szükségünk; és ösztönzi az akaratot. Energiája, különösen ellxírként, felemelő hatású. Támogatja a meditációt, kiteljesíti a relaxációt, és mély spirituális állapotot idéz elő, így a spirituális útmutatás legmagasabb forrásához kapcsolódik. Serkenti a magasabb rendű tudatot. Használjuk a napfonat- és koronacsakrára.