Nézd meg Karneol ásvány ékszereinket! >>

KARNEOL

FAJTÁI:

  • Rózsaszín karneol
  • Vörös karneol

SZÍN

Vörös, narancssárga, rózsaszín, barna

CSAKRA

Szakrális csakra

HOROSZKÓP

Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Vízöntő

JELLEGZETESSÉGEI

A karneol a jelen valóságában földel és rögzít. Nagy energiával bíró stabilizáló kő, kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítésére, valamint a kreativitás fokozására. Hasznos színházi tevékenységekhez is. A karneol meg tud tisztítani más köveket.

Pszichológiailag:

Hozzásegít az élet körforgásának elfogadásához, így eloszlatja a haláltól való félelmet. Régen arra használták, hogy védelmezze a halottat a túlvilágra vezető útján. Bátorságot ad, elősegíti a pozitív életszemléletet, eloszlatja az apátiát, az üzletben és más ügyekben is sikerre sarkall. A karneol hasznos bármilyen jellegű visszaélés megszüntetésére. Segít bízni önmagunkban és a megérzéseinkben. Lehatol cselekvéseink mozgatórugójának a gyökeréig, legyőzi a negatív körülményeket, és állhatatossá tesz.

Mentálisan:

A karneol fejleszti az elemzőképességet, és egyértelműsíti a megérzéseket. Meditáció közben eltávolítja az oda nem illő gondolatokat és az álmodozókat összekapcsolja a mindennapok valóságával. Élesebbé teszi a figyelmet és megszünteti a szellemi letargiát.

Érzelmileg:

Ez a kő hatékonyan véd az irigységtől, dühtől és a sértődéstől akár a sajátunkról van szó, akár máséról. Csillapítja a haragot, száműzi az érzelmi negativitást és életszeretettel helyettesíti. Nehéz életszakaszokban bátorságot ad és teherbíróvá tesz.

GYÓGYHATÁSA

A karneol tele van életerővel. Serkenti az anyagcserét. Aktiválja az alapcsakrát, hat a női szaporítószervekre, és növeli a termékenységet. Legyőzi a frigiditást és az impotenciát, gyógyítja a hát alsó részének problémáit, a reumát, az ízületi gyulladást, az idegzsábát és a depressziót, különösen előrehaladott életkorban. Szabályozza a testnedveket és a veséket, meggyorsítja a csontok és az ínszalagok gyógyulási folyamatát, valamint megállítja a vérzést. Vértisztító hatású, segíti a jó vérellátást, erősíti a szívizmokat. Fokozza a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását, biztosítja a szervek, a szövetek jó vérellátását.

ALKALMAZÁSA

Használjuk medálként vagy övcsatként, vagy tegyük a bőrrel érintkezve a megfelelő testrészre! A karneol a bejárati ajtó közelében biztosítja a védelmet, és vonzza a gazdagságot az otthonunkba.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Rózsaszín karneol

Jobbá teszi a szülő-gyermek kapcsolatot. A karneol segít visszaszerezni elveszett hitünket a szerelemben és a bizalomban.

Vörös karneol

Melegít és energiát ad.