Nézd meg Kunzit ásvány ékszereinket! >>

KUNZIT

FAJTÁI:

  • Színtelen kunzit
  • Sárga kunzit
  • Lila kunzit
  • Hiddenit /zöld kunzit/

SZÍN

Rózsaszín, zöld, sárga, lila, színtelen

CSAKRA

Szívcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

A nyugodt kunzit rendkívül spirituális kő, magas a rezgése. Életre kelti a szívet és a feltétel nélküli szeretetet, szeretetteljes gondolatokat és kommunikációt tesz lehetővé. Békét sugároz, és az univerzális szeretettel kapcsol össze bennünket. Mély és összpontosító meditációs állapotot idéz elő, és hasznos azoknak, akik nehezen tudnak meditálni. Növeli a kreativitást. A kunzit erősíti az emberiességet, és az akaratot a szolgálatra.

Védelmező kő, hatása kiterjed a személyre és a környezetre is. Eloszlatja a negativitást. Megóvja az aurát a nemkívánatos energiáktól, védőburkot képez körülötte, és távol tartja tőle a tapadó entitásokat és a szellemi hatásokat. Ellát azzal a képességgel, hogy akár még tömegben is tartózkodóak legyünk. A kunzit erősíti az energiamezőt a test körül.

Pszichológiailag:

A kunzit támogatja az önkifejezést, és lehetővé teszi az érzelmek szabad kinyilvánítását. Eltávolítja az akadályokat az utunkból, és segít alkalmazkodni az erőpróbát jelentő helyzetekben. Felszabadítja a blokkolt emlékeket. Hatékony gyógyító azok számára, akiknek túl gyorsan kellett felnőniük; visszahozza az elveszett bizalmat és ártatlanságot. Erősíti az önmagunk és a mások iránti tolerancia képességét. Segít csillapítani a stresszel összefüggő nyugtalanságot.

Mentálisan:

A kunzit önvizsgálatra és arra ösztönöz, hogy megszívleljük a segítő szándékú kritikát. Megvan benne az erő ahhoz, hogy egyesítse az észt, a megérzést és a sugalmazást.

A kunzit használható az érzelmi romok felszámolására és az érzelmek felszabadítására is; gyógyítja a szívfájdalmat, főleg azokat, amelyeket az előző életekből cipelünk magunkkal. Eloszlatja az ellenállást, és segíti olyan kompromisszumok megkötését, amelyek mások érdekeit is figyelembe veszik. Hangulatjavító képessége megszünteti az érzelmi okokkal összefüggő depressziót. Kitűnő a pánikbetegség enyhítésére is.

Spirituálisán:

A kunzit aktiválja a szívcsakrát, és összehangolja a torokcsakrával és a harmadik szemmel.

Fizikailag:

Blokkolja a geopatikus stresszt. Akkor a leghatásosabb, ha medálként viseljük, vagy a mobiltelefonra vagy más elektromágneses készülékre ragasztjuk.

GYÓGYHATÁSA

Ez a kő erősíti a keringési rendszert és a szívizmot. Jótékony hatású az idegekkel összefüggő betegségekre, például az idegzsábára. Enyhíti az epilepsziát és csillapítja az ízületi fájdalmat, lazítja az izomgörcsöket, enyhíti az ínhüvelygyulladással , isiásszal és neuralgiával járó fájdalmakat. Semlegesíti az érzéstelenítés hatását, és serkenti az immunrendszert. Mivel lítiumot tartalmaz, hasznos a pszichiátriai rendellenességekre és a depresszióra; különösen akkor, ha elixírként alkalmazzuk. A kunzit megkönnyíti a fizikai test felépülését az érzelmi stresszt követően.

ALKALMAZÁSA

Tartsuk a kezünkben, tegyük a megfelelő testrészre, vagy alkalmazzuk elixírként! (A napfény kifakítja a kunzitot.) Viseljük medálként, vagy ragasszuk a mobiltelefonra, a komputerre! Csillapíthatjuk vele a pánikot, ha kézbe fogjuk, vagy a napfonatcsakrára tesszük.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Színtelen kunzit

Segíti lelkünk elveszett részeinek a megtalálását és visszahozását, valamint használható befogadóházként is a lélek számára, amíg újra egyesül a testtel.

Sárga kunzit

Tisztítja a környezeti szennyezést, valamint eltéríti a sugárzást és a mikrohullámokat az auramezőtől. Összehangolja a csakrákat, újjáépíti a DNS-t, stabilizálja a sejthálózatot és a kálcium-magnézium egyensúlyt a szervezetben.

Lila kunzit

Csillagkapu, és a végtelenség szimbóluma. Könnyebbé teszi az átmenetet a haldokló számára; biztosítja azt a tudást, amelyre a távozó léleknek szüksége van, s amely átsegít a megvilágosodásba. A lila kunzit az időkorlátain áthatol a végtelenig.

Hiddenit /zöld kunzit/

Színe a sárgától a smaragdzöldig változhat. Összekapcsol a többi világgal, s ezzel segíti a magasabb rendű birodalmakból érkező tudás átvételét. Hasznára van a szellemi és az érzelmi tapasztalatok megszerzésének.

Gyengéden feloldja a kudarcérzést, és segít azoknak, akik méltóságukat megőrizve igyekeznek elfogadni mások és az Univerzum vigasztalását, támogatását. Megvan az a képessége, hogy az értelem és a szeretet összekapcsolásával új dolgok létrehozását tegye lehetővé. A zöld kunzit földeli a spirituális szeretetet. Támogatást nyújt az új kezdetekhez. A gyógyításban a hiddenit megkönnyíti a diagnózist, ha gyengéden „átfésüljük” vele a testet, megmutatja a gyengeség, a hidegség és a rendellenesség területeit. Jótékonyan hat a csecsemőmirigyre és a mellkasi testtájékra. Serkenti a spirituális érzékelést, ezért legjobb, ha a harmadik szemre tesszük.