Nézd meg Obszidián ásvány ékszereinket! >>

OBSZIDIÁN

FAJTÁI:

  • Fekete obszidián
  • Kék obszidián
  • Kékeszöld obszidián
  • Acélkék obszidián
  • Aranyfényű obszidián
  • Zöld obszidián
  • Mahagóni obszidián
  • Szivárvány obszidián
  • Vöröses fekete obszidián
  • Ezüstfényű obszidián

SZÍN

Barna, fekete, kék, zöld, szivárványszínű, vöröses-fekete, ezüst, aranyfényű

HOROSZKÓP

Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő

JELLEGZETESSÉGEI

Az obszidián olvadt láva, amely túl gyorsan hűlt ki, így nem volt ideje kikristályosodni. Olyan kő, amelynek nincsenek se korlátai, se határai. Ennek eredményeként rendkívül gyorsan és nagy erővel fejti ki hatását. Megmutatja, hogy miként lehet javítani a káros és az energiánkat elszívó körülményeken. Óvatosan kell vele bánni, és akkor tesszük a legjobban, ha képzett terapeuta útmutatásai alapján használjuk, mivel negatív érzelmeket és kellemetlen igazságokat hozhat a felszínre.

Az obszidián erős védelmet nyújt, páncélt képes körénk vonni a negatív hatásokkal szemben. A gyökércsakrától a Föld középpontjához kapcsolódó földelő zsinórral lát el: elnyeli a környezetből a negatív energiákat, és erősít, amikor arra van szükségünk. Eltünteti a negatív spirituális hatásokat.

Egy nagy darab obszidián rendkívül hatásosan szívja magába a környezeti szennyeződést, de mindenképpen számolni kell az igazságot feltáró hajlamával. Szerfelett hasznos terapeuták és tanácsadók számára, mert nemcsak a problémák gyökeréig való eljutást segíti, hanem a felszabadított energiákat is magába szívja. Erre a célra a fekete vagy a mahagóni obszidián a legmegfelelőbb; a mahagóni valamivel gyengédebb hatású.

Az ágy mellé vagy a párna alá tett obszidián eltávolítja a mentális stresszt és feszültséget, nyugtató hatása lehet, de feltárhat olyan dolgokat is, amelyek stresszt okozhatnak. Ilyen esetben ezekkel szembesülni kell, mert a nyugalom csak azután tér ismét vissza. Bármennyire is felzaklató, véglegesen megoldja a problémát, nem csak átmeneti javulást hoz. Az obszidián gyengédebb fajtái, mint amilyen az apacskönny vagy a hópehely, a legjobbak erre a célra. Mivel az obszidián annyira hatékonyan issza magába a negatív energiákat, elengedhetetlenül fontos, hogy folyó vízben minden alkalommal megtisztítsuk a követ, ha ilyen feladatra használtuk.

Pszichológiailag:

Az obszidián segít kideríteni, hogy kik is vagyunk valójában. Megkönnyíti a már idejétmúlt viselkedésminták felismerését. Eloszlatja az érzelmi blokkokat és az ősi traumákat, elmélyíti és megtisztítja az érzelmeket. Fejleszti a könyörületesség és a kitartás képességét.

Spirituálisán:

Az obszidián elevenné teszi a lélek céljait. Megsemmisíti az energia blokkjait, oldja a feszültséget, integrálja a pszichológiai árnyékszemélyiséget az egészbe azért, hogy spirituális egységet hozzon létre. A lelket a testbe rögzíti. Minden szinten serkenti a fejlődést. Az ismeretlen felfedezésére, új távlatok megnyitására ösztökél.

Mentálisan:

Az obszidián világosságot biztosít a tudatnak, megtisztítja a zavaroktól. Egyértelművé teszi, mi is húzódik meg igazából a mentális kimerültség és a rendellenesség mögött.

GYÓGYHATÁSA

Az obszidián legfontosabb tulajdonsága, hogy felfedi a rendellenesség okát. Segít bármit „megemészteni”, amit nehéz elfogadni, és jótékony hatással van a fizikai emésztésre is. Méregtelenít, megszünteti a blokkokat és a feszültséget a fizikai testben, beleértve az elmeszesedett ereket is. Csillapítja az ízületi gyulladással járó fájdalmat, az ízületi problémákat, a görcsöket és a sérüléseket. Elixírként hasznos a sokk ellen. Enyhíti a fájdalmat, elállítja a vérzést, hasznára van a keringésnek. Felmelegíti a végtagokat. Használható a megnagyobbodott prosztata kisebbítésére is.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre! Golyóként vagy tükörként használjuk kristályjósláshoz!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Fekete obszidián

Nagyon erőteljes és kreatív kő. Földeli a lelket és a spirituális erőket a fizikai síkra: a tudatos akarat irányítása alá vonja azokat, és lehetővé teszi, hogy a spirituális energiák testet öltsenek a Földön. Használata növeli az önuralmat.

A fekete obszidián arra kényszerít, hogy szembenézzünk az igazi énünkkel, s közben a tudatalattink mélyére visz bennünket. A kiegyensúlyozatlanságokat és az árnyékszemélyiség képességeit a felszínre hozva megszünteti, s rávilágít a rejtett hatóerőkre. Felnagyít minden negatív energiát, így felismerhetőkké válnak, és semlegesíthetjük azokat. Ezt a gyógyító hatását érvényesíti az előző életekre is, így munkálkodik az elődök és a család vonalán. Véget vet a hatalommal való korábbi visszaélésnek, és minden területen megfelelő célokat tűz ki elénk, s arra tanít, hogy sosem a személyes hatalom gyakorlására kapunk felhatalmazást, hanem arra, hogy a hatalmat mindannyiunk javára kamatoztassuk.

A fekete obszidián védelmet nyújtó kő. Elűzi a negativitást, és eloszlatja a szeretet nélküli gondolatokat.

Lehetővé teszi a megszabadulást a régi szerelmektől, és változás idején támogatást biztosít.

Sámáni szertartásokon használva megszünteti a fizikai rendellenességeket, s megvan benne a jóslás képessége is. A fekete obszidián-golyók hatékonyan segítik a meditációt és a kristályjóslást is, de csak olyanoknak szabadna használniuk, akik tudatosan fel tudják dolgozni azt, amit látnak, és azt a legmagasabb rendű jó szolgálatába állítják. Ilyenkor mindig legyen ott hegyikristály is.

Gyógyításra használva: ha a fekete obszidiánt a köldökünkre tesszük, földeli a spirituális energiákat a testbe. Rövid ideig a harmadik szem fölött tartva átszakítja a szellemi korlátokat és megszünteti a mentális függőséget. Óvatosan kell azonban használni: egyesíti ugyanis a szétszórt energiákat, elősegíti az érzelmi felszabadulást.

Kék obszidián

Utat nyit a megérzéseknek, és növeli a telepátiát. Aktiválja a torokcsakrát, erősíti a kommunikációs képességeket. Gyógyításra használva megnyitja az aurát a gyógyító energia fogadására. Javítja a beszédhibákat, a szem rendellenességeit; jótékonyan hat az Alzheimer-kórra, a skizofréniára és a személyiséghasadásra. Az adott területre téve csillapítja a fájdalmat.

Kékeszöld obszidián

Megnyitja a szív- és a torokcsakrát, megkönnyíti az igazság kimondását és a szívből jövő megértést. Segíti a reíkí gyógyítást, kiegyensúlyozza a szellemet, a testet és a lelket. Javítja az A és az E-vitamin felszívódását, valamint a sötétben való látást.

Acélkék obszidián

Intuitív kő. Elősegíti a megérzést, a transzállapotot, a sámáni utazást, a regressziót az előző életekhez. Megnyitja a harmadik szemet, és segíti a belső utazásokat. A többi obszidiánhoz hasonlóan ez is a nehézségek gyökeréig hatol, egyensúlyba hozva az energiamezőket. A beteget fogékonyabbá teszi a kezelésekre. Jótékonyan hat a gerincferdülésre és az impaktált csigolyára, a keringési rendellenességekre, a növekedésre és a görccsel járó betegségekre. Elixírként a szemet gyógyítja.

Aranyfényű obszidián

Különösen kristályjóslásnál hatékony. Megmutatja, kinek van szüksége gyógyításra, de a gyógyulás eléréséhez már másik kristályokat kell használnunk. Pszichológiailag az aranyfényű obszidián enyhíti az értéktelenség érzését vagy az ego konfliktusát. Segít kikerülni a tudatos ego állította csapdákból, és ellát a spirituális irányításhoz szükséges tudással. Gyógyításra használva kiegyensúlyozza az energiamezőket.

Zöld obszidián

Megnyitja és tisztítja a szív- és a torokcsakrát. Segít elkerülni a csapdákat és elengedni azokat a kötöttségeket, amelyeket mások akasztottak ránk; valamint véd az ismétlődés ellen. Gyógyításra használva jótékonyan hat az epehólyagra és a szívre.

Mahagóni obszidián

Lásd, részletesen az M betű alatt a Mahagóni obszidiánra kattintva.

Szivárvány obszidián

Az egyik legfinomabb obszidián, de nagyon erősek a védelmet nyújtó tulajdonságai. Sok mindent megtanít a spirituális természetünkről. Elvágja a régi szerelem kötelékeit, s újra feltölti a szívet energiával. Medálként viseljük! A szivárvány obszidián elnyeli az aurából a negatív energiát, és a stresszt eltávolítja a testből.

Vöröses fekete obszidián

Erősíti a vitalitást, a férfiasságot és a testvériséget. Gyógyításra használva jótékonyan hat a lázra és a megfázásra.

Ezüstfényű obszidián

Megkönnyíti a meditálást, és tökéletes a kristályjósláshoz. A többi obszidiánhoz hasonlóan tükröt tart a belső énünk elé. Egész életünkön át előnyös helyzeteket biztosít, s amikor szükségünk van rá, türelmessé és állhatatossá tesz. Hasznos kő a testen kívüli utazásokhoz, mivel az asztrális testet összekapcsolja a fizikaival, és a lelket visszahozza a fizikai inkarnációba.