Nézd meg Ónix ásvány ékszereinket! >>

ÓNIX

SZÍN

Fekete, szürke, fehér, kék, barna, sárga, vörös

CSAKRA

Gyökércsakra, homlokcsakra

HOROSZKÓP

Nyilas, Bak, Vízöntő

JELLEGZETESSÉGEI

Az ónix erőt ad. Támogatást biztosít nehéz vagy zavaros körülmények között, valamint óriási fizikai vagy szellemi stressz időszakában. Középpontba hozza az energiánkat, és összehangolja a magasabb rendű hatalommal, elérhetővé teszi a magasabb rendű útmutatást; olyan a hatása, mintha a teljességgel állnánk kapcsolatban. Az ónix előrevisz az időben, bepillantást enged a jövőbe; s az egyéniséget erősítő képességével lehetővé teszi, hogy a saját sorsunkat magunk alakítsuk. Fokozza az életerőt, a következetességet és a kitartást. Magabiztosságot ad, és a környezetünkben történtek nem keltenek bennünk szorongást.

Az ónix titoktartó: támogat abban, hogy ne fecsegjük ki a terveinket. Azt tartják róla, hogy megőrzi mindannak az emlékét, ami a viselőjével történt. Használható pszichometriára is, mert sok mindent elárul azoknak, akik érzékenyek a rezgéseire.

Emlékmegőrző tulajdonsága hasznossá teszi azokban a terápiákban, amelyek a jelenlegi életünkre ható, ám az előző életekben elszenvedett sérüléseket vagy lelki traumákat gyógyítják. Ha ónixot tartunk a kezünkben, segít pontosan azonosítani a korábbi bántalmat, amely így megszüntethető a fizikai testen alkalmazott gyógyító technika (újragondolás vagy kristályterápia) segítségével. Ugyancsak alkalmazható régi fájdalmak és bánat gyógyítására is.

Pszichológiailag:

Az ónix felismeri és egyesíti a bennünk lévő kettősségeket. A könnyelműségre hajlamos embereket stabilabb életszemléletre ösztönzi, és általánosságban önuralmat biztosít. Az ónix mentális erősítő, amely csillapítja a nyomasztó félelmeket és aggodalmakat. Javítja az érvényesülési képességet. Felruház bennünket azzal a felbecsülhetetlen képességgel, hogy bölcs döntéseket tudjunk hozni.

Fizikailag:

Az ónix segít magunkba szívni az Univerzumból azokat az energiákat, amelyek szükségesek a gyógyuláshoz vagy bármi más célra. A testen belül egyensúlyban tartja a jin- és a jang energiákat.

GYÓGYHATÁSA

Az ónix jótékonyan hat a fogakra, a csontokra, a csontvelőre, a vérrel összefüggő rendellenességekre és a lábakra. Gyógyítja a fülbetegségeket, javítja a hallást, segít az egyensúlyi zavarokon, javítja az akaratlagos mozgást.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a test bal oldalán! Tartsuk, vagy tegyük a megfelelő testrészre!