Nézd meg Opál ásvány ékszereinket! >>

OPÁL

FAJTÁI:

  • Fekete-barna-szürke opál
  • Kék opál
  • Cseresznyepiros opál
  • Krizopál /kék-zöld/
  • Tűzopál /narancssárga-vörös/
  • Zöld opál
  • Hialit /vízopál/

SZÍN

Fehér, rózsaszín, fekete, kék, sárga, barna, narancssárga, vörös, zöld, bíbor

HOROSZKÓP

Rák, Nyilas, Vízöntő, Halak

JELLEGZETESSÉGEI

Az opál finom rezgéssel rendelkező, érzékeny kő. Hangsúlyozza a kozmikus tudatot, valamint misztikus látásmódra késztet. Eredeti és dinamikus kreativitásra ösztönöz; segít, hogy megismerjük valódi énünket és kifejezésre is tudjuk juttatni.

Karmikus kő: arra tanít, hogy minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Védelmet is nyújt, mégpedig úgy, hogy ha megfelelően van programozva, akkor észrevehetetlenné és láthatatlanná tesz.

Pszichológiailag:

Az opál felnagyítja az egyéni sajátosságokat, és a jellemvonásokat a felszínre hozza, hogy meg lehessen változtatni. Fejleszti az önértékelést, segít felismerni lehetőségeink teljes tárházát.

Mentálisan:

Az opál világosságot és spontaneitást biztosít. Erősíti a művészetek iránti érdeklődést. Segít megszabadulni az érintkezéssel kapcsolatos félelmektől.

Érzelmileg:

Az opált a szerelemmel, a szenvedéllyel, a vággyal és az erotikával hozták összefüggésbe. Csábító kő: felerősíti az érzelmi állapotokat és felszabadítja a gátlásokat. Az érzelmeket stabilizálni is tudja, de mivel szétszórja az energiát, fontos, hogy a használója teljesen kiegyensúlyozott legyen. Egyértelművé teszi az érzelmeket, vagy életre hívja azokat, illetve más kövekkel együtt segíti az egyesítésüket. Megmutatja a múltbeli érzelmi állapotainkat; Arra bátorít, hogy adjunk hangot pozitív érzelmeinknek. Úgy tartják, hogy az opál viselése lojalitást, hűséget és spontaneitást biztosít; a megbízhatatlanságot viszont felnagyíthatja, ha már megvan rá a hajlandóság. Arra is használhatjuk, hogy gyógyulást idézzünk elő a Föld energiamezőjében: jótékonyan hat a kimerülő természeti forrásokra, az energiarácsot újra feltölti, stabilizálja.

GYÓGYHATÁSA

Az opál erősíti az élni akarást. Gyógyítja a Parkinson-kórt, a fertőzéseket és a lázat; fejleszti az emlékezetet. Tisztítja a vért és a veséket, szabályozza az inzulintermelést, megkönnyíti a szülést, és csillapítja a menstruáció előtti tüneteket (ehhez sötét színeket használjunk). Hasznos a szemnek, különösen elixírként.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre, elsősorban a szívre! Viseljük a kisujjon!

KÜLÖNLEGES FAJTÁK ÉS SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek egyedi tulajdonságaik is vannak:

Fekete-barna-szürke opál

Együtt rezeg a szexcsakrával és az ivarszervekkel. Különösen hasznos az érzelmi okokra visszavezethető szexuális feszültség feloldására, valamint az újonnan felszabaduló érzelmek tartóssá tételére és egyesítésére.

Kék opál

Érzelmi csillapító, amely összehangol a spirituális céljainkkal. A torokcsakrával rezeg együtt; s erősíti a kommunikációt, főleg azt, amelyet az önbizalomhiány gátolt. Hasznos akkor is, amikor az előző életekben szerzett tapasztalatok, vagy az elszenvedett sérelmek hatással vannak a jelenlegi életre, mert ezek az éteri tervrajzon keresztül meggyógyíthatók.

Cseresznyepiros opál

Tisztítja és serkenti a gyökér- és a szexcsakrát. Erősíti a kiegyensúlyozottság érzését. Spirituális szinten aktiválja a tisztánlátást és a tisztán érzékelést. Főleg azoknak a fejfájásoknak a gyógyításában hasznos, amelyeket a harmadik szem blokkja és bezáródása okoz. Elősegíti a szövetek regenerálódását, jótékonyan hat a vér és a gerincoszlop rendellenességeire, az izomfeszülésre, valamint enyhíti a változó korral járó tüneteket.

Krizopál /kék-zöld/

Nyitottá tesz az új élményekre. Általában nyitottságra ösztönöz. Segít, hogy új szemmel nézzük a világot. Hangulatjavító kő: könnyít az érzelmi terheken, gyakran úgy, hogy jól kisírjuk magunkat, és felszabadítja az érzéseket. Méregteleníti és regenerálja a májat, csökkenti a szívben és a mellkasban a szorító érzéseket.

Tűzopál /narancssárga-vörös/

Lásd, részletesen a T betű alatt a Tűzopálra kattintva.

Zöld opál

Tisztít és megfiatalít, elősegíti az érzelmi felépülést, és hasznára válik a barátságoknak. Azzal a képességével, hogy megszűri az információkat, és új irányba tereli a gondolkodást, értelmet ad a mindennapoknak, és utat nyit a spirituális távlatok előtt.

Hialit /vízopál/

Csodálatos kő kristályjósláshoz. Mélységei erősítik a kapcsolatot a spirituális világokkal. Stabilizálja a hangulatot, összeköti a gyökércsakrát a koronacsakrával, megkönnyíti a meditatív elmélyülést. Segít azoknak, akik a testből való átmenetre készülnek, arra tanít, hogy a test csupán átmeneti jármű a lélek számára.