Nézd meg Tigrisszem ásvány ékszereinket! >>

TIGRISSZEM

FAJTÁI:

  • Kék tigrisszem
  • Arany tigrisszem
  • Vörös tigrisszem
  • Sólyomszem

SZÍN

Barna-sárga, rózsaszín, kék, vörös

CSAKRA

Napfonat csakra, szívcsakra

HOROSZKÓP

Szűz, Oroszlán, Skorpió, Nyilas, Ikrek

JELLEGZETESSÉGEI

A tigrisszem összekapcsolja a Föld energiáját a Nap energiájával, magas rezgésállapotot hozva ezzel létre. A harmadik szemre téve a földjegyekben született embereknél nyilvánvalóvá teszi az extraszensz képességeket, kiegyensúlyozza az alsóbb csakrákat.

A tigrisszem védelmet nyújtó kő: hagyomány volt, hogy különféle átkok elleni talizmánként hordták. Megmutatja, hogy miként éljünk megfelelően a hatalommal és előhozza az integritást. Megkönnyíti a célok megvalósítását, segít felismerni belső erőtartalékainkat és biztosítja a tiszta szándékot. A napfonatcsakrára téve kitűnő azoknak, akik nem a földön járnak és nem elkötelezettek. A tigrisszem földeli az akaratot, és elősegíti a megnyilvánulását. A változást a fizikai testhez erősíti.

Mentálisan:

Összeköti a két agyféltekét, és lehetővé teszi, hogy semmi ne kerülje el a figyelmünket. Segít összegyűjteni a felbukkanó információkat, és megtalálni közöttük az összefüggéseket. Előmozdítja a dilemmák és a belső konfliktusok megoldását, főleg azokat, amelyeket a hiúság és a csökönyösség idéz elő. Különösen hasznos a mentális rendellenesség és a személyiségzavarok gyógyítására.

Pszichológiailag:

A tigrisszem rendbe hozza az önértékelési zavarok, az önbírálat és a blokkolt kreativitás következményeit. Segít felismerni a tehetséget és a képességeket, no meg a hibákat is, amelyeket jó lenne legyőzni. Bármilyen függőségben szenvedőt támogat abban, hogy változtatni tudjon eddigi életvitelén.

Érzelmileg:

Kiegyensúlyozza a jin- és a jang energiát, valamint energiával tölti fel az érzelmi testet. Mérsékli a depressziót és felderíti a hangulatot. Növeli az akaraterőt, fokozza az összpontosítást, segít optimistának és megbízhatónak maradni.

GYÓGYHATÁSA

Jótékonyan hat a szemre, és fejleszti a sötétben való látást; gyógyítja a torkot és a nemzőszerveket,  segít hormonzavar esetén valamint feloldja a szűkületeket. Hasznos a törött csontok helyrehozatalában is. Csillapítja a reumás és ízületi gyulladásos fájdalmakat, valamint a hátfájást.

ALKALMAZÁSA

Viseljük a jobb karon, vagy medálként, de mindig csak rövid ideig! A testen aszerint helyezzük el, hogy kire szeretnénk hatni és kire nem. A spirituális földelés érdekében tegyük a napfonatcsakrára.

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

Az általános jellegzetességek mellett a tigrisszem különböző színeinek egyedi tulajdonságai is vannak:

Kék tigrisszem

Nyugtat és oldja a stresszt. Jótékonyan hat a túlzott aggodalmaskodásra, lobbanékonyságra és a szorongásra. Lassítja az anyagcserét, csillapítja a túlfűtött szexualitást és megszünteti a szexuális zavarokat.

Arany tigrisszem

Arra ösztönöz, hogy ügyeljünk a részletekre és óva int az önelégültségtől. Kitűnő segítőtárs a tesztelésekhez és a fontos találkozókhoz.

Vörös tigrisszem

Serkentő kő, amely legyőzi a letargiát és motivációt biztosít. A gyógyhatása felgyorsítja a lelassult anyagcserét, és növeli a lanyha szexuális késztetést.

Az általános jellegzetességek mellett ennek a tigrisszemtípusnak egyedi tulajdonságai is vannak:

Sólyomszem

Lásd, részletesen az S betű alatt a Sólyomszemre kattintva.