Nézd meg Türkiz ásvány ékszereinket! >>

TÜRKIZ

FAJTÁI:

  • Tibeti türkiz
  • Rekonstruált türkiz

SZÍN

Türkiz, zöld vagy kék

CSAKRA

Torokcsakra, homlokcsakra

HOROSZKÓP

Bika, Mérleg, Vízöntő, Halak

JELLEGZETESSÉGEI

A türkiz az egyik leghatásosabb gyógyító. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára. Védelmet nyújtó kő, és emberemlékezet óta amulettként használják. Úgy tartják, ha megváltoztatja a színét, az a veszély vagy a hűtlenség jele. Elősegíti a spirituális ráhangolódást, valamint megkönnyíti a kommunikációt a fizikai és a spirituális világgal. A harmadik szemre téve erősíti az intuíciót és elmélyíti a meditációt. A torokcsakrán felold a régi eskük, gátlások és tilalmak alól, s engedi, hogy a lélek újra kifejezze önmagát. Feltárja az előző életeket, és megmutatja, hogy a sorsunk alakítása miként is zajlik, illetve attól függ, mit teszünk minden pillanatban.

A türkiz tisztító kő. Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot, és védelmet biztosít a környezeti szennyeződésekkel szemben. Kiegyensúlyozza és összehangolja a csakrákat a finomtestekkel, valamint ráhangolja a fizikai szintet a spirituálisra. A hagyomány szerint a türkiz egyesíti a földet és az eget, összebékíti a férfi- és a női energiákat. Empatikus és kiegyensúlyozó kő. Támogatja az önmegvalósítást és a kreatív problémamegoldást; csillapítja a lámpalázat, ha tömeg előtt kell beszélni.

Pszichológiailag:

Erősítő kő. Megszünteti a mártíromságra való hajlamot vagy az önszabotázst.

Mentálisan:

Belső nyugalmat biztosít, miközben nagyon is éberek maradunk, és segíti a kreativitás megnyilvánulását. Segít tudatosítani és feldolgozni a gyermekkori félelmeket és álmokat.

Érzelmileg:

Megszünteti a hangulathullámzást, és belső nyugalmat biztosít. Romantikus szerelemre ösztönöz.

Fizikailag:

Kitűnő kő kimerültségre, depresszióra vagy pánikrohamokra. Védelmet nyújtó képessége kiterjed a külső hatásokra és az atmoszférában lévő szennyező anyagokra is.

GYÓGYHATÁSA

A türkiz erősíti a test meridiánjait. Erősíti a fizikai és a pszi immunrendszert, regenerálja a szöveteket, támogatja a tápanyagok felszívódását, enyhíti a szennyeződések és a vírusok okozta fertőzéseket. Gyógyítja az egész testet, különösen a szemet, beleértve a hályogokat is. Csökkenti a savtúltermelődést, jótékonyan hat a köszvényre, a reumára és a gyomorra. Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, jó görcsoldó és fájdalomcsillapító. Enyhíti az asztmát és a torokgyulladást, csillapítja a köhögési ingert, valamint a menstruációs görcsöket.

ALKALMAZÁSA

Tehetjük a testen bárhova, de főleg a harmadik szemre, a torok- és a napfonatcsakrára. Kitűnő elixír készíthető belőle.

KÜLÖNLEGES TÍPUS

Az általános jellegzetességek mellett a következő típusnak egyedi tulajdonságai is vannak:

Tibeti türkiz

A színe zöld, és kissé eltérő a rezgése az élénkebb kékétől. Különösen hasznos a torokcsakra blokkjainak gyógyítására, és oldja azokat az önkifejezéssel kapcsolatos elfojtásokat, amelyek visszanyúlnak az ősök vonaláig.

Rekonstruált türkiz

A rekonstruált türkizt más néven újraépített, újraképzett türkiz. Abban az esetben, amikor a nyersanyag túl puha, laza szerkezetű ahhoz, hogy megmunkálják, műgyantát sajtolnak bele, amitől megkeményedik és színe elmélyül. A tömbökbe sajtolt darabokat miután megkeményednek, feldarabolják. Az így kezelt türkizek kevésbé érzékenyek a környezeti hatásokra, színük rendszerint nem váltózik, csak abban az esetben, ha festett gyantát használnak.