Nézd meg Vanadinit ásvány ékszereinket! >>

VANADINIT

SZÍN

Narancssárga-barna, vörös-barna, sárga-barna, vörös, narancssárga, sárga

CSAKRA

Gyökércsakra, szakrális csakra, szívcsakra

JELLEGZETESSÉGEI

Azok számára kitűnő ez a kő, akiknek problémát jelent elfogadni a fizikai állapotukat. Erős a kötődése a földcsakrához, amely a talpunk alatt a földben található. A lelket a fizikai testbe földeli, és hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a földi környezetben. Véd az energiapazarlással szemben, és megtanít arra, hogy fizikai szinten miként takarékoskodjunk az energiával.

A vanadinit hasznos segítőtárs a meditációhoz: „kikapcsolja” ugyanis az agyat, és tudattalan állapotot tesz lehetővé. Megvan az a képessége, hogy a testen belül megnyisson egy csatornát az univerzális energia beáramlásának fogadására. Ez az energia összehangolja a csakrákat, a magasabb rendű tudatot bevonja a fizikai testbe, és mély belső békét tesz lehetővé.

Mentálisan:

Összeköti a gondolat és az intellektus közötti a rést. Segít meghatározni és valóra váltani a célokat, lecsillapítani a tudat zakatolását, valamint megkönnyíti, hogy az éleslátás és a racionális gondolkodás összekapcsolódjon az útmutatást sugalló belső hanggal. Segít megtanulni az elengedést, jó kimerültség ellen.

Hasznos tulajdonsága ennek a kőnek, hogy megfékezi a túlköltekezést. Az otthonunk gazdagságsarkába, vagy a pénztárcánkba téve visszatartja a pénzt.

A vanadinit mérgező, ezért elixírjét csak közvetett módon szabad elkészíteni.

GYÓGYHATÁSA

A vanadinit hatékony az olyan légzési problémákra, mint az asztma vagy a tüdőn belüli vérbőség. Elősegíti a megfelelő légzéstechnika elsajátítását. Jótékonyan hat a krónikus kimerültségre és a hólyagproblémákra. Hasznos segítség felfúvódás és  böfögés, továbbá érelmeszesedés ellen, segít hólyagbetegségek esetén.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a megfelelő testrészre, vagy elixírként külsőleg dörzsöljük be vele a mellkasi területet! Ha a fizikai állapot elfogadásának elősegítése a célunk, akkor a közvetett módon elkészített elixírt néhány héten át használni kell. Elixírként – amelyet kizárólag közvetett módon szabad elkészíteni – csak külsőleg alkalmazható!