Nézd meg Vörös jáspis ásvány ékszereinket! >>

VÖRÖS JÁSPIS

CSAKRA

Gyökércsakra, erőt adó

HOROSZKÓP

Kos

JELLEGZETESSÉGEI

Úgy hitték, hogy túlvilági szellemi cselszövések ellen véd és a szerelmi bánatot mérsékli. Valószínűleg a vörösesbarna jáspis a legismertebb, amelyet vörös jáspisnak neveznek. Színe aktiválja akaratunkat, bátorságunkat és kitartásunkat. Régi hagyomány szerint a jáspist minden kő anyjaként kezelték, amely a föld elemi erejét, bölcsességét és mindent átfogó türelmes szeretetét közvetíti. Egyszerű erős rezgése és tisztító energiája szerénységre és önzetlenségre, együttérzésre, megértésre és türelemre késztet, fejleszti természetes törekvésünket, hogy jót tegyünk.

Finoman ösztönöz. Földeli az energiát, és kiigazítja az igazságtalan helyzeteket. Fényt derít a problémákra, mielőtt még túl naggyá válnának; és ösztönös megérzéseket biztosít a legnehezebb helyzetekben. Kitűnő kő imalánchoz, és nyugtatja az érzelmeket, amikor játszanak velük.

GYÓGYHATÁSA

A párna alá téve segít az álmok visszaidézésében. A vörös jáspis serkenti a gyökércsakrát, és segíti az újraszületést. Ez az egészség köve: erősíti és méregteleníti a keringési rendszert, a vért és a májat. Feloldja a máj és az epevezeték blokkjait. A szívközpontban a keringést, a köldökcentrumban és a vitalitáscentrumban, leginkább hegyikristállyal és magnezittel együtt gyomor- és emésztési zavarokat gyógyíthatunk vele, megkönnyebbülést hoz puffadás és székrekedés esetén. Ezenkívül aktiválja az epe, a lép és a hasnyálmirigy működését. Közvetlenül az érintett helyre téve megkönnyíti a vese- és húgyúti betegségek kezelését, a vesehomok és kövek eltávozását. Rendszertelen és fájdalmas menstruációnál hasznos, hozzájárul a gyors és komplikációmentes szüléshez. A hagyomány szerint hatásos szer epilepsziás rohamok és köszvény ellen.

ALKALMAZÁSA

Tegyük a gyökércsakrára vagy a megfelelő testrészre.