Nézd meg Zafír ásvány ékszereinket! >>

ZAFÍR

FAJTÁI:

  • Fekete zafír
  • Kék zafír
  • Zöld zafír
  • Rózsaszín zafír
  • Bíbor zafír
  • Királyi zafír
  • Csillag zafír
  • Fehér zafír
  • Sárga zafír

SZÍN

Kék, sárga, zöld, fekete, bíbor

CSAKRA

Torokcsakra, homlokcsakra, koronacsakra

HOROSZKÓP

Szűz, Vízöntő

JELLEGZETESSÉGEI

A zafír a bölcsesség köveként ismert, s mindegyik színnek megvan a maga különleges bölcsessége. Az agyra összpontosít: nyugtatja, mentesíti a nemkívánatos gondolatoktól és a szellemi feszültségtől. Biztosítja az elme békéjét és a higgadtságot. A zafír összehangolja a fizikai, a szellemi és a spirituális síkokat, helyreállítja az egyensúlyt a testen belül.

Ez a kő megszabadít a depressziótól és a spirituális zavarodottságtól, valamint élénkíti a figyelem-összpontosítást. Javítja az összpontosító képességet, segíti a céltudatos munkát. Fellendülést hoz, és vonz mindenfajta jó képességet. A torokra téve feloldja a kudarcérzetet, és megkönnyíti az önkifejezést.

GYÓGYHATÁSA

A zafír csillapítja a szervezet túlzottan tevékeny rendszereit, és szabályozza a mirigyeket. Gyógyítja a szemet, eltávolítja a szennyeződéseket és a stresszt. Jótékonyan hat a vér betegségeire, csillapítja a túlzott vérzést és erősíti az ereket, növelve rugalmasságukat. Növeli a test ellenállóerejét, láz- és fájdalomcsillapító hatású, fokozza az étvágyat.

ALKALMAZÁSA

Érintkezzen a testtel! Viseljük gyűrűként, vagy tegyük a megfelelő testrészre!

KÜLÖNLEGES SZÍNEK

A zafír mindegyik színének egyedi tulajdonságai is vannak az általános jellegzetességek mellett:

Fekete zafír

Védelmet nyújt és központosító hatású. Elősegíti, hogy bízzunk a saját megérzésünkben. Javítja a munkakilátásainkat és segít megtartani az állásunkat.

Kék zafír

A spirituális igazságot keresi, s a hagyomány szerint a szentek és a tisztaság jelképe. Rendkívüli hatással van a Földre, és hatékony csakragyógyító. Ez a nyugodt kő segít megmaradni a spirituális úton, míg a sámáni ceremóniákon a negatív energia átalakítására használják. Megnyitja és gyógyítja a torokcsakrát, valamint a pajzsmirigyet; elősegíti az önkifejezést és az igazság kimondását.

Zöld zafír

Javítja mind a külső, mind a belső látást; megkönnyíti az álmok visszaidézését. Serkenti a szívcsakrát; lojalitást, hűséget és egységet biztosít. Fokozza a könyörületet, valamint lehetővé teszi mások gyarlóságainak és sajátos tulajdonságainak a megértését. Bizalmat és tiszteletet tanúsít mások meggyőződése iránt.

Rózsaszín zafír

Mágnesként viselkedik, mindent az életünkbe vonz, amire szükségünk van a fejlődésünkhöz. Gyors hatású kő, és arra tanít, hogy miként uralkodjunk az érzelmeinken. Megtisztít az érzelmi blokkoktól, és egyesíti az átalakított energiákat.

Bíbor zafír

Tudatossá tesz. Hasznos a meditációhoz, megnyitja az utat a spiritualitáshoz. Javítja a látó képességeket. Rendkívül nyugtatóan hat az érzelmi ingatagságra.

Királyi zafír

Eltávolítja a csakrákból a negatív energiákat, serkenti a harmadik szem működését, hogy a spirituális fejlődésünkhöz szükséges információk elérhetők legyenek. A gondolataink és az érzéseink iránti felelősségre tanít. Jótékonyan hat az agy rendellenességeire, beleértve a diszlexiát is.

Csillag zafír

A mélyén ötágú csillagforma alakú képződmény van. Ez a ritka kő bevon a saját mélységeibe, és megnyitja az intuíciót. Biztosítja gondolataink központosítását, és segít előre megérezni mások szándékait.

Fehér zafír

Végtelenül tiszta az energiája. Megnyitja a koronacsakrát, a spirituális tudatot nagyon magas helyre juttatja el; és megnyitja az utat a kozmikus tudathoz. Rendkívüli védelmet biztosít, amely eltávolítja az akadályokat a spirituális utunkról. Lehetővé teszi, hogy felismerjük lehetőségeinket és életcélunkat.

Sárga zafír

Az otthonunkba vonzza a gazdagságot, s ha a készpénz mellé tesszük, növeli a fellendülést és a bevételeket. Serkenti az értelmet, fejleszti az átfogó látásmódot, így felismerjük az összefüggéseket. Elixírként eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből. Ha viseljük, mindig érintkezzen a bőrrel!